אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

חזה ברווז ברוטב יין לבן עם פירה שורש סלרי

ברווז שיכור ממרינדה ריחנית, העובר צלייה בחום גבוה ומוגש עם פירה נימוח

|מאסטר שף| פורסם21:00
בשר (תמונת AVI: mako)
Rating:57reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (3 מנות):

  • שמן זית
  • 5 בצלי שאלוט מנוקים מקליפתם וחצויים
  • 3 שיני שום קלופות
  • 1 תפוח צהוב קלוף וחתוך גס
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • כף חומץ שמפניה
  • פלפל גרוס
  • כף סוכר
  • חזה ברווז אחד

לפירה

  • 5 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות גסות
  • שורש סלרי קלוף
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס חלב
  • מלח
  • 2 שיני שום קצוצות

אופן ההכנה:

1מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את בצלי השאלוט עם התפוח ושיני השום. כאשר השאלוט מזהיבים מוסיפים את היין והחומץ ומבשלים כ10 דקות על אש בינונית.

2לאחר מכן טועמים ומוסיפים פלפל גרוס וסוכר. מתקנים תיבול לפי הטעם.

3בינתיים צורבים את החזה על מחבת פסים כ-3 דק׳ מכל צד. ממליחים, מפלפלים ושמים בתנור בחום של 130 מעלות למשך כ-45 דקות (עד שהשומן נמס והחזה מוכן). מוציאים, פורסים ומכסים ברוטב.

4מכינים את הפירה: מבשלים את תפוחי אדמה גדולים יחד עם שורש הסלרי הקלוף.

5כאשר הכול מוכן מסננים את המים ומחזירים את הסיר לאש למספר דקות.

6מוסיפים פנימה את החמאה והחלב חם ומתחילים למעוך. לאחר מכן מתבלים במלח ובשום.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il