אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגת גבינה שחור לבן

עוגה בשני צבעים עם בסיס עוגיות חמאה פריך, טעימה מאוד ומרשימה

|mako אוכל| פורסם16:22
עוגת גבינה פסים שוקו ווניל (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.756reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבסיס:

  • 200 גרם פתי בר או עוגיות חמאה
  • 100 גרם חמאה מומסת

לעוגה:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 80 מ"ל חלב
  • 750 גרם גבינה לבנה
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 4 ביצים
  • קליפה מגורדת מ-2 לימונים
  • 2 שקיות אינסטנט פודינג וניל
  • תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה
  • 2 שקי זילוף

אופן ההכנה:

1מכינים את הבסיס: מפוררים את העוגיות במעבד מזון, ומערבבים את הפירורים עם החמאה המומסת. משטחים את תערובת העוגיות על בסיס התבנית בצורה אחידה, ומצננים במקרר למשך 30 דקות.

2מכינים את העוגה: ממיסים את השוקולד עם החלב בסיר כפול (בן מארי).

3מערבבים בקערה את הגבינה הלבנה ביחד עם המסקרפונה, הסוכר, הביצים, גרדת הלימון והאיסטנט פודינג, עד לקבלת תערובת אחידה.

4מעבירים קצת פחות מחצי מהתערובת לקערה נפרדת, מוסיפים אליה את השוקולד המומס ומערבבים.

5מעבירים את 2 התערובות ל-2 שקי זילוף נפרדים.

6מזלפים את התערובות לתוך התבנית: מזלפים מהתערובת הבהירה עיגול גדול סביב שולי התבנית, לאחר מכן עיגול צמוד אליו (וקטן יותר) מהתערובת הכהה, וכך הלאה עד שהתבנית מלאה ונראית כמו לוח קליעה למטרה.

7אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ,למשך 45 עד 50 דקות. שומרים במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il