אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פטריות ממולאות גבינות ואגוזים

זוכרים שפעם פטריות ממולאות היו ה-דבר? בני סיידא מחזיר עטרה ליושנה ומשדרג את הפטריות עם עשבי תיבול, עגבניות מיובשות, גבינות ועוד. מנת אירוח מצוינת וקטנה

|פטריות, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן| פורסם07:54
פטריות ממולאות גבינות ואגוזים (צילום: פיליפ מטראי, פטריות, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן )
צילום: פיליפ מטראי, פטריות, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן
Rating:4.5133reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

  • 10 פטריות שמפיניון, גדולות במיוחד

למלית:

  • 30 גרם חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
  • 200 גרם גבינות קשות, מגוררות (כגון: קשקבל, פרמזן, אמנטל, עיזים)
  • 100 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
  • 3 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות
  • 1/2 צרור עירית, קצוצה
  • 2 כפות עלי בזיליקום, קצוצים; או פסטו
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-190 מעלות. מסירים את רגלי הפטריות וקוצצים אותן דק; שומרים את ראשי הפטריות למילוי.

2ממיסים במחבת את החמאה בשמן הזית, מוסיפים את רגלי הפטריות והבצל ומטגנים כ-7 דקות על להבה בינונית עד שהם מזהיבים. מעבירים לקערה ומצננים.

3מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.

4ממלאים את ראשי הפטריות בתערובת ומניחים בתבנית משומנת.

5אופים כ-15 דקות עד שהמלית מזהיבה והפטריות מתרככות. מגישים חם לצד סלט ירוק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> עוד מתכונים של בני סיידא

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il