אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מאפה ברוקולי וזוקיני בניחוח תפוז

מאפה נפלא ודל קלוריות, בלי גלוטן, סוכר ולקטוז

|הבלוג קולינריא| פורסם21:22
מאפה ברוקולי וזוקיני
Rating:4.418reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (10 מנות):

  • 4 ביצים גדולות
  • 1/2 מיכל ממרח בטעם מיונז
  • 3 כפות קמח נטול גלוטן אינסטנט ללחם (או קמח מלא/רגיל)
  • 2 קישואי זוקיני גדולים מגורדים דק, מסוננים מנוזלים
  • 300 גרם פרחי ברוקולי מאודים, מסוננים מנוזלים
  • 1 כף מחית מתפוז שבושל על קליפתו ונטחן (אפשר להשתמש במעדן תפוזים ללא סוכר)
  • 1 כוס עירית קצוצה
  • 1 שקית שבבי בצל מטוגן (יבש - לנטול גלוטן, שימו לב: גירסת הכשל"פ של אוסם)
  • מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1בוחשים את הביצים, המיונז והקמח בקערה גדולה, עד לקבלת מרקם אחיד.

2סוחטים את הקישואים והברוקולי היטב מהנוזלים ומוסיפים לקערת הביצים, מוסיפים את כף מחית התפוז, העירית והבצל היבש ומערבבים לפיזור שווה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

3יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני של 175 מעלות למשך 50 דקות, עד שפני הפשטידה משחימים מעט. מוציאים ומשהים רבע שעה לפחות לפני שמנתקים מהתבנית.

4לניתוק והגשה - הופכים את הפשטידה על משטח ישר (או מכסה סיר נטול דפנות) והופכים שוב על צלחת הגשה. מגישים חם או קר.

לעוד מתכונים מקוריים וטעימים המיועדים לאוכלוסיות מיוחדות (צליאק, סוכרת, כולסטרול, דיאטה וכו') היכנסו לבלוגקולינריא

>> הנה עודפשטידת ברוקולימעולה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il