אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פטה צמחוני

התוספת הצמחונית שתככב על שולחן החג שלכם

|טעימא| פורסם18:42
פטה צמחוני (צילום: עודד קרני)
צילום: עודד קרני
Rating:57reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות-

המצרכים :

  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 2 כפות שמן קנולה
  • קופסת שימורים של אפונת גינה או קופסה וחצי של אפונה טרייה מבושלת
  • 2 ביצים קשות, מעוכות במזלג
  • 100 גרם אגוזי מלך טחונים
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • שן שום כתושה

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצל בשמן עד ריכוך והזהבה.

2לקערת ערבוב מכניסים אפונה מסוננת מנוזלים, ביצים קשות, בצל (יחד עם שמן הטיגון) ואגוזי מלך טחונים, ומערבבים היטב.

3מכניסים את התערובת למכונת בשר על דרגת טחינה דקה, או לחלופין טוחנים את התערובת במעבד מזון עד שהיא הופכת למשחה גסה.

4מחזירים את התערובת הטחונה לקערת הערבוב ומוסיפים תבלינים. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים כף מים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il