
המצרכים (2 מנות):לאוזי:
לבשר העגל:
לבשר הכבש:
לרוטב צזיקי:
אופן ההכנה:1מכינים את האוזי: מחממים שמן בסיר, מטגנים את הבצל, הגזר והאפונה במשך 2 דקות. מוסיפים את האורז מטגנים עוד 2 דקות, מוסיפים את ציר העוף ואת כל התבלינים, מבשלים על אש קטנה כ 20 דקות. מכבים את האש, מניחים לסיר כ-10 דקות ושופכים את תכולתו לתוך קערה כדי שיתקרר מעט. 2בסיר נוסף, מחממים שמן ומטגנים את קוביות הפילה עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. מוסיפים את המים עם כל התבלינים, מבשלים לפחות 40 דקות. אחרי שהבשר מתרכך מוציאים את חתיכות הבשר ומערבבים עם האורז (משתמשים בציר שנשאר לבישול הכבש). 3מניחים את רצועות הפילו, מורחים אותן עם חמאה מומסת ושמן, מסדרים אותן בקערה בינונית ומשאירים את השוליים מחוץ לקערה. ממלאים אותה עם תערובת הבשר והאורז וסוגרים את השוליים, משחררים את הבצק מהקערה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך רבע שעה או עד להזהבת הבצק. מוציאים ומפזרים שקדים מעל. 4מכינים את בשר הכבש: בסיר מחממים מעט שמן ומטגנים את קוביות הבשר עד שהן משחימות קלות. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר, הבשר יתחיל להגיר נוזלים ולהתבשל בהן, לאחר 40 דקות ממלחים ומפלפלים, ומוסיפים כל פעם מצקת של ציר הבקר שנשאר מקודם עד שהנוזלים נספגים. ממשיכים כך עד שנגמר כל הציר. 5מכינים צזיקי: בקערה, מערבבים את כל החומרים יחד, מגישים קר. ליד האוזי ובשר הכבש. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |