אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

טורט אגוזים וקפוצ'ינו

קצפת קפה עדינה בשכבות של בצק עשיר באגוזים

|שבתות וחגים עם מיקי שמו, על השולחן| פורסם19:22
טורט אגוזים קפוצ'ינו (צילום: דן לב, שבתות וחגים עם מיקי שמו, על השולחן)
צילום: דן לב, שבתות וחגים עם מיקי שמו, על השולחן
Rating:4.7157reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (7 מנות):

לטורט

  • 6 חלבונים מביצים גדולות (L)
  • 250 גרם (11/4 כוסות) סוכר
  • 2 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק
  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח רגיל

לקצפת קפה

  • 2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 2 כפיות אבקת קפה נמס

לציפוי

  • 1 כוס אגוזי לוז גרוסים גס וקלויים קלות

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-160 מעלות.

2מכינים את הטורט: מקציפים חלבונים עם סוכר בקערת מיקסר כ-5 דקות במהירות בינונית לקצף יציב. מקפלים אגוזים וקמח בעזרת מרית לתערובת אחידה.

3מסמנים בעזרת עט או עיפרון 4 עיגולים בקוטר 22 ס”מ על 2 ניירות אפייה. הופכים את הניירות לצידם השני (כדי שהבצק לא יבוא במגע עם הסימון) ומניחים ב-2 תבניות תנור. מורחים בעזרת מרית 4 עיגולי בצק בקוטר הסימון ועובי כ-1/2 ס”מ.

4אופים כ-20 דקות עד הזהבה ומצננים היטב.

5מכינים את הקצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר וקפה נמס לקצפת יציבה בגוון מוקה אחיד.

6מרכיבים את העוגה: מניחים שכבת טורט בתחתית תבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ ומורחים 1/4 מן המלית. מניחים שכבת טורט שנייה, דוחסים מעט ומורחים עוד 1/4 מן הקצפת. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מפזרים אגוזי לוז, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות.

7מאחסנים מכוסה במקרר עד 3 ימים.

גיוונים:

• במקום אגוזי לוז משתמשים בבוטנים או בקוקוס טחון לציפוי העוגה.

• מכינים רק 3 שכבות של בצק אגוזים מאותה כמות חומרים (הבצק יוצא יותר עבה) ומורחים ב-3 שכבות קצפת קפה עבות ומודגשות יותר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il