אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה – ללא תוספת סוכר

עוגה עשירה בשוקולד, בה עדיין חוסכים הרבה קלוריות בהחלפת הסוכר בתחליף סוכר (בלי להתפשר על התוצאה). תענוג של קינוח

|סוגת| פורסם20:01
עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה – ללא תוספת סוכר (צילום: דניאל לילה, סוגת)
צילום: דניאל לילה, סוגת
Rating:4.553reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • תבנית קפיצית 26 ס"מ

לעוגת סופלה שוקולד:

  • 300 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
  • 150 גרם חמאה
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • 6 ביצים, בטמפ' החדר
  • 11/2 כוסות סוכרלוז
  • 2 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר

למוס חלבה:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 4 כפות סוכרלוז
  • 1/2 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת

לקישוט:

  • 1 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת

אופן ההכנה:

1מכינים עוגתסופלה שוקולד, אופים ומצננים: במיקרוגל ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה. מצננים מעט.

2במיקסר מקציפים ביצים במהירות מקסימלית 5-7 דקות לקציפה בהירה וסמיכה. מוסיפים תחליף סוכר וסילאן ומקציפים עוד דקה לאיחוד. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.

3משטחים בתבנית משומנת ואופים ב-160 מעלות במשך 40-35 דקות, עד שהעוגה תפוחה ויציבה למגע, ומעט רוטטת במרכז. מצננים (כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז – וזו בדיוק הכוונה).

4מכינים מוס חלבה, ממלאים ומקררים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ותחליף סוכר לקצפת יציבה. מקפלים פנימה פירורי חלבה. משטחים את המוס בשקע העוגה. מעבירים למקרר ל-4 שעות (או שעה במקפיא).

5מקשטים ומגישים: לפני ההגשה מפזרים חלבה על העוגה, לקישוט. מעבירים סכין בהיקף - בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.

* סוד מתוק: חשוב להקציף את הביצים כשהן בטמפ' החדר, כדי לקבל נפח מקסימלי (ועוגה גבוהה, בהתאמה).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il