אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

שוקי עוף בפתיתים

תבשיל בסיר אחד של עומר מילר למנת עוף מתקתקה בניחוח מרוקאי, עם פתיתים, אפונה וירקות

|"חדר אוכל"| פורסם07:00
שוקי עוף בפתיתים (צילום: רונן מנגן)
צילום: רונן מנגן
Rating:4.7346reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • חצי כוס שמן זית
  • 8 שוקי עוף
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 3 בצלים קצוצים
  • 1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 5 שיני שום שלמות קלופות
  • 3 כוסות פתיתים בצורת אורז
  • 1 כף ראס אל-חנות (תערובת תיבול מרוקאית, להשיג בחנויות תבלינים)
  • 2 עלי דפנה
  • 1 ליטר מים (או ציר עוף)
  • 1 כוס אפונה קפואה

להגשה:

  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1מחממים שמן זית בסיר רחב ומשחימים את שוקי העוף. מתבלים במלח ופלפל שחור ומוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת.

2מוסיפים לסיר בצלים, גזר, סלרי ושום ומטגנים 10 דקות עד שהבצלים שחומים.

3מוסיפים פתיתים, ראס אל-חנות ועלי דפנה ומטגנים 3 דקות.

4מחזירים לסיר את שוקי העוף, מערבבים בעדינות ויוצקים מים (או ציר עוף) לסיר עד כדי כיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים מכוסה 45 דקות.

5מוסיפים אפונה, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות.

6מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il