1 על מנת לזקק את החמאה, ממיסים אותה על אש נמוכה ומסירים את החלקים הלבנים אשר צפים.
2 לסיר נפרד מכניסים כוס סוכר, כוס מים ו-4 תרמילי הל פתוחים. מביאים לרתיחה ועל אש קטנה מבשלים כ-15 דקות.
3 פורסים 8 תאנים לפרוסות בעובי סנטימטר אחד ומטגנים כ-2 דקות מכל צד בחמאה.
4 קורעים את שערות הקדאיף לחצי ומפוררים לקערה.
5 מוסיפים לשערות הקדאיף כוס חמאה מזוקקת ומעסים בעדינות. השערות צריכות להיות רטובות, אבל לא לגמרי ספוגות.
6 במחבת יבשה, מסדרים חצי מכמות שערות הקדאיף, כך שתווצר שכבה אחידה בעובי פחות מסנטימטר אחד.
7 מורחים שכבה של חצי סנטימטר גבינת ריקוטה.
8 מסדרים בצפיפות את פרוסות התאנים המטוגנות.
9 מורחים שכבה נוספת בעובי חצי סנטימטר של גבינת ריקוטה.
10 מסדרים שכבה סוגרת של שערות קדאיף, בדומה לבסיס.
11 מעבירים את המחבת לאש בינונית עד גבוהה ומטגנים. לאחר כמה דקות אפשר לנער מעט את המחבת ולראות שכל הכנאפה מתייצב וזז. לפי התחושה, ניתן לפזר בשולי הכנאפה עוד מעט חמאה מזוקקת. מידי פעם להרים את שולי הכנאפה בזהירות ולבדוק את מידת ההזהבה.
12 כאשר הצבע בתחתית המחבת זהוב ואחיד, מניחים על המחבת צלחת מעט יותר גדולה עם הפנים שלה כלפי הכנאפה, ובתנועה בטוחה הופכים את הכנאפה על הצלחת. מחליקים את הקנאפה חזרה למחבת ומטגנים את הצד השני באותו אופן, תוך כדי בדיקת מידת ההזהבה.
13 כאשר הצד השני מטוגן כראוי, שוב הופכים את הקנאפה בעזרת הצלחת ואז מוזגים את כל סירופ ההל על הקנאפה.
מסירים את המחבת מהאש וממתינים כמה דקות לפני הגשה.
להכנת סירופ הקפה:
14 מבשלים שתי כוסות קפה שחור, עם תרמיל הל פתוח או שניים, לפי הטעם.
15 לאחר 5-7 דקות, מסננים דרך פילטר או בד את הקפה ואת הקפה המסונן ממשיכים לבשל, עם שלוש כפות סוכר, עד שהוא מצטמצם ל-4 עד 5 כפות סירופ.
להגשה:
16 חותכים עם סכין את הכנאפה ל-4 רבעים ומניחים כל רבע בצלחת הגשה. הכנאפה במיטבה כאשר היא חמה (אולם לא רותחת).
17 קורעים את התאנים ביד לשתיים ומסדרים בסמוך לכנאפה.
18 מזלפים מעל כפית עד שתיים של סירופ קפה שחור על כל חצי תאנה. חוזרים על הפעולה גם עם פרוסות הכנאפה ומגישים.