
המצרכים :לבצק:
לקרם הלימון:
לג'לי תות:
למרנג האיטלקי:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: חותכים את החמאה לקוביות קטנות ושומרים אותן במקרר. שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים עד שהמסה כמעט הומוגנית. מניחים את הבצק על ניילון נצמד עם פני שטח רחבים ומקררים. 2לאחר הקירור מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1.5 ס"מ ומכניסים לתבנית הפאי. אופים ב-180 מעלות עם משקולת עד שהטארט אפוי לחלוטין. 3מכינים קרם לימון: שמים על בן מארי מיץ לימון, מים, ביצים (גם חלמונים) וסוכר. בהתחלה מערבבים היטב עם מטרפה ולאחר מכן אפשר לערבב מדי פעם. מפסיקים את הבישול שהמסה אינה מסמיכה יותר. מצננים את המסה לטמפרטורת החדר, ואז מוסיפים את החמאה הקרה ומערבבים, עם מטרפה או בלנדר מוט (עדיף). מעבירים למקרר. 4מכינים ג'לי תות: מרככים את הג'לטין. מביאים את המים והסוכר לרתיחה, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים עד שהמסה אחידה. מחברים בין מחית הפרי לסירופ להשוואת טמפרטורות, יוצקים לרינג ומקררים. 5מכינים מרנג איטלקי: שמים בסיר סוכר, מים וגלוקוזה. מרתיחים ומביאים לטמפרטורה של 120 מעלות. מקציפים חלבונים במיקסר וכשהסירופ בטמפרטורה המתאימה מוסיפים אותו לחלבונים תוך כדי פעולה על מהירות גבוהה. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קצב חזק ויציב . 6מרכיבים את העוגה: מזלפים על הטארט האפוי והמצונן שכבה של קרם לימון. מעליה מניחים את שכבת הג'לי, ועליה מזלפים מרנג איטלקי. שורפים עם ברנר עד השחמה. מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |