אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

תפוחי אדמה מזוגגים בקרמל

תוספת חלומית, רכה, נימוחה ומזוגגת בקרמל חמאתי, מפולפל וטעים במיוחד

|תפוחי אדמה, הוצאת כנרת זמורה ביתן| פורסם16:05
תפוחי אדמה מזוגגים בקרמל (צילום: נלי שפר,  יחסי ציבור )
צילום: נלי שפר, יחסי ציבור
Rating:4.862reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

  • 8 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים

  • מעט מיץ לימון
  • 60 גרם חמאה
  • כוס סוכר חום
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מבשלים את תפוחי האדמה בהרבה מים רותחים ומעט מיץ לימון כ־25 דקות, עד שהם רכים דיים. מסננים ומקררים.

2שמים במחבת רחבה את החמאה, הסוכר, חצי כוס מים ופלפל גרוס ומבשלים 5-4 דקות, עד שמתקבל קרמל בהיר.

3מכניסים את תפוחי האדמה המבושלים למחבת ומגלגלים אותם בקרמל כ־5 דקות, עד שהם מזוגגים יפה. ברגע באחרון מוסיפים את המלח הגס, מערבבים עוד דקה ומגישים.

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il