אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

סינייה מוסר ים עם ירקות צלויים

ורסיה מאוד לא קונבנציונלית של סנייה, במקום מאפה שמורכב מבשר, מקבלים חיבור מרענן ונפלא בין דג ים לטחינה מימית

|מאסטר שף| פורסם21:00
סינייה של מוסר ים (תמונת AVI: mako)
Rating:51reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (2 מנות):

לרוטב

  • 0.5 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן נענע קצוצה
  • מיץ מ-20 עגבניות שרי
  • 50 גרם פטה צאן 5% מפוררת
  • 50 גרם בולגרית צאן 5% מפוררת
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • פלפל

לדג

  • 2 פילטים של מוסר ים טרי
  • שמן זית למשיחה

לירקות

  • 2 בטטות חתוכות למקלות
  • 1 שורש כרישה, פרוס לטבעות של כ-1.5 ס"מ
  • 1 בצל לבן, חצוי
  • אורגנו
  • כוסברה טחונה
  • שמן זית
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את כל מרכיבי רוטב הטחינה ומוסיפים מים לקבלת מרקם מימי (כמו רוויון).

2מושחים את הדג בשמן זית ומלח וסוגרים על מחבת חמה כחצי דקה מכל צד.

3מניחים את הדג על נייר אפייה, שופכים את הרוטב על כל נתח, ומכניסים לתנור לרבע שעה (180 מעלות).

4את הירקות מערבבים עם התבלינים וצולים בתנור כ-20 דקות (180 מעלות).

5הרכבת המנה: מניחים את הדג על מקלות הבטטה ולצד הפילטים עורמים את הבצל והכרישה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il