מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מילפיי פתיתים ואספרגוס

מנה מטורפת עם שכבות של ריזוטו-פתיתים, בצק פילו פריך ואספרגוס, מוגשת לצד רוטב שמנת

|מאסטר שף| פורסם20:03
מילפווי פתיתים (תמונת AVI: mako)

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (2 מנות):

  • 200 גרם אספרגוס
  • עלה פילו
  • 2 בצלי שאלוט, קצוצים
  • מעט שמן זית
  • 100 גרם פתיתים
  • כוס-כוס וחצי ציר עוף
  • חצי כוס יין לבן
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה
  • 50 גרם פרמזן
  • מלח

לרוטב:

  • 150 מ"ל ציר עוף
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • כמה פתיתים, לקישוט (בערך כף)
  • פלפל לבן
  • מלח

אופן ההכנה:

1מבשלים את האספרגוס ומעבירים למים קרים עם קרח.

2חותכים את בצק הפילו לריבועים של 10 ס"מ, מורחים בחמאה ואופים 7 דקות בחום של 180 מעלות.

3מטגנים את הבצלים בשמן זית. מוסיפים את הפתיתים והציר ומבשלים כמו ריזוטו. מוסיפים יין לבן, שמנת מתוקה ופרמזן. ממליחים.

4מכינים רוטב: מצמצמים את הציר עם שמנת ומוסיפים פתיתים ופלפל לבן. ממליחים מעט.

5מרכיבים את המנה: שמים כף של ריזוטו פתיתים, עלה בצק, ריזוטו, אספרגוס, בצק, ריזוטו, אספרגוס, בצק וריזוטו. מקשטים ברצועות של אספרגוס טרי ומגישים עם רוטב בצד.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il