אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פשטידת טונה ופטריות

פשטידה קלה להכנה, פתוחה לשינויים ובעלת גרסה דיאטטית. אין לכם תירוץ לא להכין אותה

|mako אוכל| פורסם19:39
פשטידת טונה אחרי (צילום: אסף רונן)
צילום: אסף רונן
Rating:4.5104reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

  • 1-2 בצלים קצוצים
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות
  • 1-2 שיני שום קצוצות
  • 2 טבליות בזיליקום קפוא או 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 קופסאות טונה בשמן (כ-200 גרם)
  • 150 גרם גבינה בולגרית או בייבי מוצרלה
  • 150 גרם גבינה מגורדת (צהובה, פרמזן או קשקבל)
  • 100 גרם ריקוטה או גבינה לבנה
  • 2 ביצים
  • כף קמח
  • ½ חבילת בצק פילאס תורכי

אופן ההכנה:

1במחבת מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כ-3 דקות.

2מוסיפים את שיני השום, הפטריות, הבזיליקום והתבלינים, מסירים מהאש ומסננים את הנוזלים במידה ויש.

3בקערה מערבבים את שאר המצרכים ומוסיפים את הפטריות עם הבצל.

4בתבנית עגולה או מרובעת מניחים כשני שליש מהבצק, מוסיפים את המילוי ומכסים עם שאר הבצק.

5מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-35-40 דקות. הבצק צריך להזהיב.

6אופציות לשינוי: אפשר להכין את אותה הפשטידה עם בצק פריך. בשביל גרסה דיאטטית לפשטידה, אפשר לוותר על הבצק ולהחליף לגבינות רזות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il