אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

רול סינטה במילוי קוסקוס

מעטפת סינטה עסיסית במילוי קוסקוס, פיסטוק, קינמון וסילאן ברוטב יין וגרגרי רימון

|לא צויין שם מקור| פורסם12:56
רול הסינטה של אלקנה
Rating:4.416reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 400-500 גרם נתח סינטה שלם

  • בקבוק יין אדום שיראז/ קברנה סוביניון
  • חב' קוסקוס מבושלת ע"פ הוראות היצרן
  • כוס שמן זית
  • 2 – 1.5 כפות סילאן
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 3 שיני שום קלופות
  • גרגרים מרימון אחד
  • 100 גרם פיסטוק קלוי קצוץ
  • 1/2 כוס נענע קצוצה
  • כפית קינמון
  • מקל קינמון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 6 קיסמי שיניים
  • 6 דפי ניילון (לשיטוח הבשר)

אופן ההכנה:

1מתחילים בהכנת הרוטב: יוצקים לקלחת 1/2 בקבוק יין, מוסיפים סוכר, מקל קינמון ו-20 גרגרי רימון. מערבבים ומצמצמים על אש נמוכה כ-20 דקות.

2להכנת תערובת הקוסקוס: מכניסים לקערה את הקוסקוס המוכן ומפוררים בידיים. מוסיפים את הנענע, הפיסטוק, קינמון, סילאן, כף שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

3מורידים את שכבת השומן והגידים של נתח הסינטה. חוצים את הנתח לשניים, פותחים לפרפר כל חתיכה ומשטחים בניילון עד לקבלת דף סינטה בעובי 2-3- מ"מ.

4מניחים על כל דף סינטה מתערובת המילוי ומגלגלים לרול. נועצים קיסמים לחיזוק.

5מחממים מעט שמן זית במחבת וכשהוא חם מכניסים את הרול.

6משחימים יפה את הרול מכל הכיוונים ומוציאים למנוחה.

7מי שאוהב את הבשר שלו עשוי היטב יכול לשלוח אותו לתנור שחומם מראש- 180 מעלות ל-5 דקות נוספות.

8חוצים את הרול בחיתוך אלכסוני, מניחים יפה על צלחת, יוצקים מהרוטב ומפזרים מעל מעט גרגרי רימון ופיסטוק קצוץ.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il