אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

אורז עם גזר, צימוקים ושקדים

מנת אורז צבעונית, חגיגית ומזינה בתוספת גזרים ופירות יבשים קלויים

|מסעדת סנדר| פורסם13:53
אורז עם גזר ומשמשים (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:4.141reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 2 כוסות אורז

  • 2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות קטנות (כמו בסלט ערבי)
  • בצל גדול קצוץ דק
  • 100 גרם צימוקים
  • 100 גרם שקדים
  • 100 גרם שזיפים
  • 50 גרם מרגרינה
  • חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1משחימים את הבצל הקצוץ עם המרגרינה בסיר. מוסיפים את הגזר עד להזהבה.

2מוסיפים את האורז, מנמיכים את האש ומערבבים למשך כמה דקות עד שהאורז מושחם. מוסיפים מים (עד כיסוי בגובה של ס"מ מעל האורז) ומביאים לרתיחה.

3מנמיכים לאש קטנה מאד, מכסים במגבת ובמכסה ומבשלים למשך 15 עד 20 דקות נוספות.

4קולים במחבת את הצימוקים, המשמשים והשקדים קלות בשמן זית עם מעט בצל מטוגן. בעת ההגשה מפזרים את תערובת על האורז.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il