
קינוח לוטוס ומסקרפונה ללא אפייהקינוחים מהירים תמיד באים טוב, בטח בימים מטורפים כמו אלה שבהם עדיף לזרז כל פעולה. אבל אם יש לכם פנאי או סבלנות לקרר את העוגה קצת לפני זלילה - זה יהיה אפילו עוד יותר טוב![]() צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל |
המצרכים :לבסיס (תבנית בקוטר 22 ס”מ):
לקרם מסקרפונה:
לשכבת הציפוי:
אופן ההכנה:1מכינים את הבסיס: טוחנים את עוגיות הלוטוס לפירורים דקים. מעבירים לקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד שהתערובת מקבלת מרקם של חול רטוב. 2מפזרים את התערובת ישירות על צלחת ההגשה (תבנית בקוטר 22 ס"מ), מהדקים את הפירורים היטב ויוצרים שכבה שטוחה בעובי אחיד (גם על הדפנות). לחלק למנות אישיות איך שרוצים|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל בין טירמיסו לעוגת ביסקוויטים. קינוח לוטוס מסקרפונה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל3מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר והווניל עד לקקבלת קצפת רכה. מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומערבבים בעדינות עד שמתקבל קרם אחיד ויציב (נזהרים לא לערבב יותר מדי). 4יוצקים את הקרם במרכז התבנית מעל שכבת הפירורים ומשטחים בעזרת כף או מרית (אם רוצים לקשט את השוליים בשברי עוגיות לוטוס - משאירים את השוליים חשופים כדי שהעוגיות יישארו קראנצ'יות). 5מכינים את שכבת הציפוי: מחממים קלות את ממרח הלוטוס (10–15 שניות במיקרוגל) עד שהוא נוזלי, אבל לא רותח. 6יוצקים את הלוטוס מעל שכבת הקרם באיזו צורה שרוצים: בפסים, בשפריצים או בשכבה דקה. מקשטים בשברי עוגיות לוטוס. * ניתן להגיש מיד, או לקרר 30 דקות להתייצבות קלה. בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |