אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגת ריקוטה ותותים

היא ונילית, היא רכה, היא מחוזקת בגבינה ובמקום שמן או חמאה יש בה שמנת מתוקה. פלא שהתמכרנו לעוגה הזאת כבר בשנייה הראשונה?

|mako אוכל| פורסם07:11
עוגת ריקוטה ותותים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.670reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית עגולה 24 ס"מ (עם או בלי חור):

  • מכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה 32 או 38 אחוז
  • 1 שקית סוכר וניל (אפשר להמיר בכפית תמצית וניל)
  • כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן
  • 5 ביצים גדולות
  • מיץ מחצי לימון בינוני
  • 150 גרם גבינת ריקוטה
  • 4 כפות קרם קוקוס
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח
  • חצי כוס אבקת שקדים
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • כוס פירות יער קפואים

להוספה באמצע האפייה:

  • כוס תותים טריים, נקיים וחצויים
  • רבע כוס שבבי שקדים מעורבבים עם 2 כפות סוכר

לעיטור:

  • מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.

2מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה, סוכר הווניל והסוכר הלבן לקבלת קצפת. מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף עוד 2 דקות.

3מוסיפים מיץ לימון, ריקוטה וקרם קוקוס ומערבבים.

>> לבלוג של קרן אגם

מתכונים לסופגניות, מישהו?

עוגת ריקוטה ותותים - אבקת סוכרעוגת ריקוטה ותותים - אבקת סוכר|צילום: קרן אגם, mako אוכל

4מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית.

5מפזרים את פירות היער על העוגה (במהלך האפייה הם ישקעו, זה בסדר).

6אופים כ-25 דקות, ואז פותחים את התנור ומפזרים למעלה את חצאי התותים ועליהם את תערובת שבבי השקדים והסוכר. ממשיכים לאפות עוד 30-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

7מצננים, מקשטים באבקת סוכר, מחלצים מהתבנית ומגישים.

פרוסה של עוגת ריקוטה ותותיםפרוסה של עוגת ריקוטה ותותים|צילום: קרן אגם, mako אוכל

הערות:

* העוגה תישמר כשהיא מכוסה במקרר עד 5 ימים.

* את קרם הקוקוס אפשר להמיר בשמן קנולה באותה כמות.

* אפשר לוותר על פירות היער ולהסתפק רק בתותים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il