
המצרכים :
לזיגוג:
אופן ההכנה:1שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, בצד אחד מלח וסוכר ובצד השני שמרים (אנחנו רוצים שהשמרים לא יבואו במגע עם המלח והסוכר). 2מוסיפים בהדרגה חמאה, ביצים חלב ומים ולשים כ-7 דקות. דקה לפני סוף הלישה מוסיפים את הצימוקים. מתקבל בצק רך למגע, אחיד ודביק מעט, וזה בסדר. 3התפחה ראשונה: מוצאים את הבצק מהמיקסר ומעבירים לקערה מקומחת מעט. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו (המלצה שלנו: הכינו את הבצק יום לפני והתפיחו במקרר. כך העיצוב יהיה קל יותר). 4שקילה: מחלקים את הבצק ל-11 יחידות, כל אחת במשקל 100 גרם. 5עיצוב: מכדררים את חתיכות הבצק לכדורים שפניהם מתוחים ויפים ומסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת נייר אפייה. פוחסים את הכדורים כדי שיהיו שטוחים ובעזרת מספריים חותכים 6 חתכים עמוקים מסביב לכל כדור, במרווח של 2 ס"מ בין חתך לחתך. 6התפחה שנייה: מכסים את הלחמניות במגבת ומתפיחים כשעה או עד שהן מכפילות את נפחן. 7אפייה: אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות 15-20 דקות, עד הזהבה. 8זיגוג: מדללים ריבת משמש עם מים רותחים ומברישים את הלחמניות כאשר הן יוצאות מהתנור. תגיות:לחמניות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |