אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

לחמניות מתוקות עם צימוקים

אם אנחנו הצלחנו להכין את הלחמניות המהממות שפה בתמונה - בטוח שגם אתם תצליחו. מתכננים בראנץ' לסופ"ש? יאללה, לכו תכינו בצק כבר עכשיו, שיספוק לנוח

|mako אוכל| פורסם16:04
לחמניות מתוקות עם צימוקים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.537reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 500 גרם קמח לחם מנופה
  • 10 גרם מלח
  • 75 גרם סוכר
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 40 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים טרופות
  • 120 מ"ל חלב 3%
  • 120 מ"ל מים
  • 200 גרם צימוקים כהים

לזיגוג:

  • כף ריבת משמש
  • כף מים רותחים

אופן ההכנה:

1שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, בצד אחד מלח וסוכר ובצד השני שמרים (אנחנו רוצים שהשמרים לא יבואו במגע עם המלח והסוכר).

2מוסיפים בהדרגה חמאה, ביצים חלב ומים ולשים כ-7 דקות. דקה לפני סוף הלישה מוסיפים את הצימוקים. מתקבל בצק רך למגע, אחיד ודביק מעט, וזה בסדר.

3התפחה ראשונה: מוצאים את הבצק מהמיקסר ומעבירים לקערה מקומחת מעט. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו (המלצה שלנו: הכינו את הבצק יום לפני והתפיחו במקרר. כך העיצוב יהיה קל יותר).

4שקילה: מחלקים את הבצק ל-11 יחידות, כל אחת במשקל 100 גרם.

5עיצוב: מכדררים את חתיכות הבצק לכדורים שפניהם מתוחים ויפים ומסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת נייר אפייה. פוחסים את הכדורים כדי שיהיו שטוחים ובעזרת מספריים חותכים 6 חתכים עמוקים מסביב לכל כדור, במרווח של 2 ס"מ בין חתך לחתך.

6התפחה שנייה: מכסים את הלחמניות במגבת ומתפיחים כשעה או עד שהן מכפילות את נפחן.

7אפייה: אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות 15-20 דקות, עד הזהבה.

8זיגוג: מדללים ריבת משמש עם מים רותחים ומברישים את הלחמניות כאשר הן יוצאות מהתנור.

>> עוד מתכוני חמאה מפנקים

תגיות:לחמניות
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il