אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

חסילונים ברוטב חלב קוקוס על מצע פירה עם שבבי שקדים

שרימפס ברוטב עגבניות שרי וחלב קוקוס בתוספת סלט מנגו חמוץ חריף

|מאסטר שף| פורסם13:59
המנה של מיכל אדר
Rating:1.510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

  • גבעול עשב לימון (למון גראס)

  • גרגרי כוסברה
  • 2 כוכבי אניס
  • ליים טרי
  • חסילונים
  • עגבניות שרי חתוכות לחצי
  • פחית חלב קוקוס (לשומרים על המשקל אפשר מיי קוקוס)
  • כוסברה טרייה

לפירה

  • 3 תפוחי אדמה טריים

  • מעט חלב
  • חמאה
  • חצי כפית שמן שקדים
  • שבבי שקדים לבנים

לסלט

  • מנגו ירוק קשה (שטרם הבשיל)

  • 3 בצלצלי שאלוט קלופים פרוסים דק
  • קולרבי פרוס לרצועות דקות
  • פלפל אדום חריף
  • חצי כוס עלי כוסברה חתוכים
  • חצי כוס עלי נענע
  • כף עלי בזיליקום טריים מאד חתוכים
  • גבעול למון גראס טרי
  • 1/4 כוס מיץ ליים טרי
  • שן שום כתושה
  • 3 כפות רוטב דגים
  • כף בוטנים קצוצים מטוגנים להגשה

אופן ההכנה:

1מחממים היטב מחבת ומקפיצים עליו את כוכבי האניס, גרגרי הכוסברה וגבעול עשב הלימון.

2במחבת נוספת מוסיפים את חלב הקוקוס והתבלינים שהקפצנו, זורקים פנימה את החסילונים וחצאי עגבניות שרי ומבשלים יחד כ-3-4 דקות.

3מורידים מהאש ומוסיפים מיץ מליים שלם, מלח ופלפל.

4להכנת הפירה: מבשלים היטב את תפוחי האדמה ומרסקים אותם בממחה עם חצי כפית שמן שקדים, חמאה ומעט חלב.

5להכנת הסלט: קולפים את המנגו והקולרבי, חותכים לרצועות דקות וארוכות ומניחים בקערת ערבוב עם בצלי שאלוט פרוסים דק, העלים ומספר חתיכות קטנות של פלפל אדום חריף (לפי הטעם).

6קוטמים את בסיסו הקשה של עשב הלימון וקוצצים את חלקו הצעיר הרך דק דק, עד כדי אבקה, ומוסיפים לקערת הסלט.

7בקערית נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב, שופכים מעל לסלט ומערבבים.

8להגשה: בונים עיגול או אליפסה של פירה במרכז צלחת ההגשה עליו מפזרים את שבבי השקדים הלבנים. מניחים את החסילונים מעל, עם הרוטב והתבלינים, כך שיציפו את צלחת ההגשה.

9מפזרים מעל כוסברה טריה וגרידת קליפה של ליים.

10בקערית נוספת מניחים את סלט המנגו ומעליו מפזרים את הבוטנים הקצוצים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il