אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פשטידת זוקיני יוונית ב-5 מרכיבים

פשטידה מצוינת שתיקח אותנו היישר מהמציאות העגומה למיקונוס שביוון, והכל ב-5 דקות עבודה פלוס שעה בתנור. עוד בונוס? את כל המעדן הזה מכינים רק מחמישה מרכיבים (בזכות הגבינה אפילו לא חייבים מלח)

|mako אוכל| פורסם07:11
פשטידת זוקיני יוונית ב-5 מרכיבים (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
Rating:4.6243reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית קוטר 24 ס"מ:

  • 4 זוקיני או קישואים
  • 3 ביצים
  • כוס קמח תופח
  • 3 כפות שמן זית
  • 250 גרם גבינת פטה

לעיטור:

  • עלי תימין טריים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2חותכים כמה פרוסות זוקני ושומרים לטובת קישוט על גבי הפשטידה לפני האפייה.

3מגרדים את כל שאר הזוקיני על החלק הגדול בפומפייה, ומעבירים לקערה (אם מכינים עם זוקיני אין צורך בסינון או סחיטה, אם מכינים עם קישואים - כדאי לסחוט).

פשטידה יוונית ב-5 מרכיבים בלבדלא לשכוח להשאיר פרוסות זוקיני לקישוט|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

4מוסיפים לקערה את הביצים, הקמח והשמן. מפוררים את גבינת הפטה ומערבבים היטב.

5מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת, מקשטים בפרוסות הזוקיני,ומכניסים לתנור.

6אופים כ-60 דקות או עד הזהבה.

* מגישים לצד ירקות טריים ויוגורט יווני קר.

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג"מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב

פשטידה יוונית ב-5 מרכיביםמתחסלת באותו יום|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

בתיאבון!

* המתכון פורסם לראשונה ביולי 2020

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il