
המצרכים (6 מנות):
לקרם אנגלז
לרוטב פטל
אופן ההכנה:1מחממים תנור לטמפרטורה של 150 מעלות. חותכים את החלה/הבריוש לקוביות בגודל של 2X2 ס"מ. שומרים מספר פרוסות דקות שישמשו לתחתית הפודינג. קולים את הקוביות ופרוסות הלחם בתנור למשך מספר דקות עד שהן שחומות. מצננים. 2בסיר עמוק מחממים שמנת וחלב עם סוכר ומקל וניל עד לסף רתיחה. בקערה נפרדת מקציפים חלמונים מספר דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. 3שופכים מחצית מכמות הנוזלים לחלמונים, מערבבים מייד ושופכים תערובת החלמונים שהתקבלה חזרה לסיר ומערבבים עם שאר הנוזלים. מוצאים את מקל הוניל ומרוקנים את תוכנו לתערובת. 4מבשלים את התערובת על אש נמוכה תוך כדי בחישה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה מעט. מצננים. 5מערבבים את קוביות הלחם עם כמחצית מהקרם. שומרים את ייתרת הקרם להמשך. 6משמנים תבנית אפייה עגולה/מרובעת עם מעט חמאה. מניחים בתחתית התבנית את פרוסות הלחם ששמרנו ומהדקים היטב כך שהן יכסו את כל התבנית. שופכים מספר כפות מהקרם על גבי פרוסות הלחם עד שהן ספוגות בו כמעט לחלוטין. 7על גבי פרוסות הלחם שמים שכבה של קוביות הלחם עם הקרם, משטחים ומהדקים מעט. מסדרים שכבה של פירות יער או כל פרי אחר לבחירכם ועליהם שכבה נוספת של קוביות לחם עם קרם. מסיימים את הרכבת המנה עם ייתרת הקרם כך שהוא יכסה את קוביות הלחם כמעט לחלוטין. 8אופים בתנור שחומם לטמפרטורה של 110-120 מעלות למשך 50-60 דקות. 9להכנת הרוטב בסיר קטן מבשלים יחד על אש בינונית את הפטל עם הסוכר עד שהפטל מתרכך ונמעך, כ-15 דקות. מעבדים את הרוטב במעבד מזון ומסננים את המחית לקבלת רוטב חלק וקטיפתי. 10מצננים את הפודינג האפוי למשך שעה לפחות לפני ההגשה. חותכים לקוביות ומגישים עם רוטב הפטל. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |