
רגילים ואוהבים לעבוד עם בצק שמרים? אז אתם בטח יודעים שהוא מתמסר כחומר ביד היוצר וקל מאוד לעצב אותו איך שרוצים (זה ה"פיצוי" על הזמן שאורכת מלאכת ההתפחה). כאן ננצל את כיכר הגבינה ונמקם אותה במרכז, כשמסביבה בקרניים מלית המנגולד והכרשה. המצרכים :לבצק:
למלית:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מערבלים את חומרי הבצק למעט מלח וחמאה במשך 3 דקות במיקסר עם וו לישה. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש, מוסיפים חמאה בהדרגה ואחרי 5 דקות נוספות של לישה, כשהבצק חלק ואחיד, מוציאים מהקערה, מכסים ומניחים לו לתפוח שעה עד להכפלת הנפח. 2מכינים את המלית: מחממים מחבת טפלון עם חמאה ומאדים את הכרשה והחלק הלבן של המנגולד על להבה נמוכה 10 דקות תוך כדי ערבוב, במידת הצורך מוסיפים כף-שתיים מים כדי למנוע חריכה. מוסיפים את עלי המנגולד ומערבבים דקה-שתיים. מורידים מהלהבה. החום יגרום להם להתרכך. מצננים. כשהתערובת קרה מוסיפים מוצרלה ומערבבים. 3מרכיבים את המאפה: חוצים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה עגול וקורצים ממנו עיגול בקוטר 26-24 ס"מ. מניחים כף מלית במרכז ועליה מניחים את כיכר הגבינה. מסדרים מסביבה טבעת של מלית במרחק של 3 ס"מ מהמרכז ומהשוליים. מניחים על הגבינה והמלית עלה נוסף של בצק ומהדקים סביבם. מניחים קערית סביב הכיכר. חותכים את ההיקף ל-12 קרניים ומסובבים כל אחת מהם על צידה כך שהמלית תיחשף. שימו לב: עד לשלב הזה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר או במקפיא. אופים סמוך להגשה. 4מתפיחים שוב ואופים: מתפיחים את המאפה כחצי שעה, עד שהבצק נרגע מהמילוי ומתמלא מחדש. 5מחממים תנור ל-190 מעלות. 6מברישים בביצה ואופים חצי שעה או עד שזהוב ואפוי יפה. סטיילינג: עמית פרבר ספרו לנו עם מי אתם עושים את הגד, ותוכלו לזכות בחופשה חלומית! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |