אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

גלילות חצילים בגבינות

שהמילה "גלילות" לא תרתיע אתכם - מדובר בחצילים פרוסים ממולאים בגבינה ואפויים ברוטב עגבניות (עם גבינת פרמזן לחיזוק). מנה צמחונית מנצחת שתשמח את כולם

|mako אוכל| פורסם08:52
גלילות חצילים בגבינות (צילום: ivanmateev, Istock)
צילום: ivanmateev, Istock
Rating:4.536reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • חציל
  • מלח
  • שמן זית, לטיגון
  • שמנת לבישול
  • רוטב עגבניות, איזה שאתם אוהבים (אנחנו ממליציםעל זה של ג'יימי אוליבר)
  • גבינת פרמזן מגוררת

למילוי:

  • חצי כוס פירורי לחם או פנקו
  • כוס ריקוטה (כ-250 גרם)
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • מיץ מחצי לימון
  • כפית עלי תימין טריים, קצוצים
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

1מסירים את הקצוות של החציל, ופורסים אותו לאורכו בעזרת מנדולינה (מחציל אחד אמורות לצאת כ-12 פרוסות). העובי צריך להיות קצת יותר מחצי ס"מ.

2ממליחים את פרוסות החציל משני הצדדים ומניחים במסננת, להגרת נוזלים.

3ממלאים מחבת גדולה בשכבת שמן זית של 2.5 ס"מ (אפשר גם רגיל) ומחממים. מייבשים את החצילים היטב במגבות נייר ומטגנים 3-4 דקות, עד שפרוסות החציל משחימות קלות (זה לוקח כמה סיבובים, אל תתעצלו). מעבירים לנייר סופג.

4בינתיים מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי.

5מחממים תנור ל-220 מעלות. מכסים תבנית אפייה בשכבה דקה של רוטב עגבניות.

6ממלאים את החצילים: מניחים בקצה כל רצועה כף יפה מהמילוי, ומגלגלים. מניחים את הגלילות בתבנית על הצד של התפר. מזלפים על כל גלילה ככפית שמנת לבישול, ואופים 20-25 דקות, עד ששולי החצילים משחימים יפה.

7מגררים פרמזן ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il