אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

טירמיסו של "סרדיניה"

הקינוח הכי מפורסם בגרסה של המסעדה שעושה אותו הכי טוב: טירמיסו של מסעדת סרדיניה, בטעמים שאי אפשר לוותר עליהם

|על השולחן| פורסם19:53
טירמיסו, מסעדת סרדיניה (צילום: דן לב, על השולחן)
צילום: דן לב, על השולחן
Rating:4.822reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 4 כלים אישיים בנפח 240 מ"ל או תבנית מרובעת בגודל 22-20 ס"מ
  • כ-15 בישקוטים

לקרם גבינה:

  • 3 ביצים
  • 60 גרם (5 כפות) סוכר
  • 1 מיכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה
  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה

לסירופ קפה:

  • 150 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) מים רותחים
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 2 ספלים (1/2 כוס) אספרסו כפול
  • 45 מ"ל (3 כפות) קלואה (או ליקר קפה אחר)

להגשה:

  • כ-2 כפות אבקת קקאו

אופן ההכנה:

1מכינים סירופ קפה: מערבבים מים, סוכר ואספרסו בקערה בינונית עד שהסוכר נמס. מוסיפים ליקר קפה ומצננים לטמפרטורת החדר.

2מכינים קרם גבינה: מקציפים ביצים וסוכר כ-7 דקות עד שהביצים משלשות את נפחן. בקערה נפרדת מקציפים מסקרפונה ושמנת מתוקה לקרם יציב. מוסיפים את קצף הביצים לקרם הגבינה בהדרגה (בהתחלה 1/3 מהקצף ובהמשך את 2/3 הנותרים) ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

3מרכיבים את המנה: טובלים בישקוטים בסירופ — הם צריכים להיות רטובים מעט מהסירופ אך עדיין מעט קשיחים — ומניחים בתחתית התבנית בשכבה אחידה. מורחים או מזלפים שכבה של קרם גבינה, מכסים בשכבה שנייה של בישקוטים ומסיימים בשכבה של קרם גבינה. אם מכינים בגביעים אישיים: מרפדים את תחתית הכוסות בשברי בישקוטי טבולים בסירופ קפה, יוצקים קרם בגובה 4-3 ס”מ , מסדרים מעל שכבה נוספת של שברי בישקוטים טבולים בסירופ ומסיימים בשכבה נוספת של קרם. מכסים את התבנית או את הכלים האישיים בניילון נצמד ומקררים כמה שעות להתייצבות (הטירמיסו יישמר 4-3 ימים במקרר). לפני ההגשה: בוזקים מעל אבקת קקאו.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il