אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עופיונים ממולאים בערמונים

מנה חגיגית ומלאת טעמים, עם דבש, סויה, ג'ינג'ר ויין אדום. להגיש על אורז ולהתענג

|אהרוני מבשל לחברים| פורסם19:23
עופיונים צלויים (צילום: Images Of Africa, GettyImages IL)
צילום: Images Of Africa, GettyImages IL
Rating:4.559reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 6 עופיונים טריים

למשרה:

  • חצי כוס דבש
  • חצי כוס רוטב סויה
  • רבע כוס שמן זית
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 1 כף עלי תימין
  • פלפל שחור גרוס

למילוי:

  • 500 גרם ערמונים קלויים, קלופים ושבורים לחתיכות גדולות
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כף עלי תימין
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • חצי כוס יין אדום יבש
  • חצי כוס פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

אופן ההכנה:

1מערבים את חומרי המשרה, מושחים בתערובת את העופות- פנים וחוץ, ומשרים אותם בתערובת כשעה.

מתכונים לראש השנה

2מחממים את תנור האפייה לחום של 200 מעלות.

3הכנת המילוי: מחממים את השמן במחבת רחבה, כשהוא חם מטגנים בו את השום, הבצל, התימין, מלח ופלפל. מוסיפים את הערמונים לדקה של טיגון ויוצקים פנימה את היין.

4מביאים לרתיחה ומבשלים כחמש דקות. מוסיפים את פירורי הלחם חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש ומקררים מעט.

5ממלאים את העופיונים בתערובת, מניחים אותם בתבנית התנור ומכניסים לתנור החם למשך 30-40 דקות, כשמידי פעם 'משקים' את העופיונים בנוזלים שבתבנית.

** אפשר להגיש עם אורז לבן.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il