אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגת פירות בחושה

רוצים להשתמש בתפוחים? בכיף. רוצים אגסים במקום? גם טוב. העיקר שתאפו את העוגה הקלילה הזאת

|mako אוכל| פורסם20:42
עוגת אגסים בחושה (צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל)
צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל
Rating:4.272reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • 250 גרם חמאה רכה (לפרווה מחמאה)
  • 250 גרם סוכר (1/4 -1 כוסות)
  • קמצוץ מלח
  • 4 ביצים
  • גרדה ומיץ מלימון אחד
  • 250 גרם קמח (2 כוסות)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3 תפוחים חמוצים או 3 אגסים
  • 2 כפות סוכר דמררה
  • 1 כפית קינמון

אופן ההכנה:

1בעזרת מיקסר מקציפים את החמאה. מוסיפים את הסוכר והמלח, וממשיכים להקציף.

2תוך כדי הקצפה, מוסיפים את הביצים בהדרגה. ממשיכים ומוסיפים את גרדת ומיץ הלימון, מערבבים מעט ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה. מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת.

3מקלפים את התפוחים או האגסים, חוצים לשתיים, מוציאים את הליבה ופורסים לפרוסות דקות של 2 מ"מ. מסדרים את הפרוסות על הבלילה בצורה חופפת (כמו רעפים).

>> והנה מתכונים מעולים לעוגת תפוחים

4מערבבים את סוכר הדמררה עם הקינמון, ומפזרים מעל התפוחים והבלילה.

5אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, בחלק התחתון של התנור ל-50 דקות.

6מצננים, ובוזקים מעט אבקת סוכר מעל.

* רצוי לשמור במקרר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il