
חיתוכיות שוקולד פריכות לא מהעולם הזהקבלו את נס פך השמן של ימינו: חיתוכיות שוקולד שיחזיקו מעמד אפילו שבוע בקופסה אטומה (כל עוד לא תחסלו אותן קודם, כמובן. וזה אתגר לא קטן)![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית מרובעת 23*23 ס"מ:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-175 מעלות, מצב סטטי, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. 2מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר לבן וסוכר חום בהיר, עד שהחמאה מתרככת והחומרים מתאחדים. 3מוסיפים את הקמח וקורט מלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. אם הבצק לא מתגבש עוצרים את פעולת המיקסר, מסירים את החמאה מהדפנות ומפעילים אותו שוב. 4מחלקים את הבצק לשליש ושני שליש. את השליש מעבירים למקרר לצינון. חיתוכיות שוקולד|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל5את שני השלישים שנותרו מניחים בתחתית התבנית ומהדקים עם הידיים בשכבה אחידה. אופים כ-20 דקות עד הזהבה קלה. 6מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לצינון לכ-10 דקות. 7מורחים את ממרח השוקולד על הבצק האפוי ומשטחים לשכבה אחידה בעדינות (נעזרים בפלטה קטנה או בגב של כף). 8מוציאים את הבצק מהמקרר, קורעים ממנו חתיכות קטנות ומפזרים בשכבה אחידה על השוקולד כך שכולו יכוסה. 9אופים כ-25 דקות או עד הזהבה, מוציאים ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר כשעה. 10מחלצים את המאפה בעדינות מהתבנית, חותכים לקוביות ושומרים בקופסה אטומה. חיתוכיות שוקולד פריכות|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי -עדיקוש ** החיתוכיות יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע. המתכון עלה לראשונה בספטמבר 2022 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |