אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

שבלולי שום וגבינות מהירים

מכירים את אלה שלא צריכים להתארגן לאירוח - הם פשוט נכנסים למטבח, מתקתקים משהו, ותוך כמה דקות כל הבית מתמלא ניחוחות טובים? אז גם אתם יכולים להיות כאלה, וזה המתכון שיעזור לכם בזה

|mako אוכל| פורסם07:13
שבלולי שום וגבינה צהובה מהירים  (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
צילום: גיל גוטקין, mako אוכל
Rating:4.584reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לכ-25 שבלולים:

  • 1 חבילה בצק עלים קפוא מרודד
  • 100 גרם חמאה מומסת ללא חומרים משמרים
  • כוס גבינה צהובה מגורדת מ-100% רכיבים טבעיים
  • כוס מוצרלה מגורדת
  • 5-6 שיני שום, כתושות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1מפשירים את הבצק במקרר כמה שעות או למשך הלילה.

2מחממים תנור ל-180 מעלות.

3פורסים את הבצק המופשר על משטח העבודה. אם הוא ארוך מדי, אפשר לחלק אותו לשניים ולעבוד עם חלק אחד בכל פעם.

4מערבבים בקערה את החמאה, הגבינה הצהובה, המוצרלה, השום והפטרוזיליה.

5מורחים את תערובת החמאה והגבינות על הבצק באופן אחיד, בעזרת מברשת או כף. משאירים בקערה מעט מהתערובת כדי למרוח על השבלולים לפני האפייה.

6מגלגלים את יריעת הבצק לשבלול מהודק, כמו רולדה.

שבלולי שום וגבינה צהובה ממותגיםשבלולי שום וגבינות. מתאימים לכל שעה ביום|צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

7חותכים את גליל הבצק לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומסדרים בשכבה אחת בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. זה בסדר אם נראה שיש רווחים בין שכבות הבצק, הוא תופח בתנור.

8מורחים על השבלולים את מעט תערובת החמאה שנשארה בקערה, ואופים כ-15 דקות, עד שהם זהובים ותפוחים. מגישים מיד ומכניסים טוב הביתה.

תגיות:בצק עלים
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il