אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מאפינס פטריות וגבינות

מאפינס קטנים וטעימים רצח שאי אפשר לעמוד בפניהם, מתוך ספר הפטריות של בני סיידא. תחליטו אתם, האם הם יותר יפים או יותר טעימים?

|פטריות, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן| פורסם16:04
מאפינס פטריות וגבינות (צילום: פיליפ מטראי, פטריות, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן )
צילום: פיליפ מטראי, פטריות, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן
Rating:4.382reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

  • 2 כפות שמן
  • 1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון, פרוסות ומטוגנות
  • 50 גרם חמאה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • 3 כפות קמח תירס (לא אינסטנט)
  • 2 כפות קמח לבן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 ביצים
  • 150 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
  • 100 גרם גבינת פרומעז, חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס עירית, קצוצה
  • תבנית בעלת 12 שקעים, משומנת

אופן ההכנה:

1מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הפטריות כ-6 דקות עד שהן מזהיבות.

2מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים בסיר קטן את החמאה, השמנת המתוקה והחלב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את קמח התירס והקמח הלבן ובוחשים עד שהתערובת מסמיכה (בערך 2 דקות). מסירים מהאש ומצננים.

3מתבלים במלח ופלפל ומערבבים פנימה את הפטריות המטוגנות ואת יתר המרכיבים לקבלת בלילה אחידה.

4יוצקים לשקעים שבתבנית עד שני שלישים מגובהם. אופים כ-25 דקות עד להזהבה. מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> עוד מתכונים של בני סיידא>> לכל המתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il