אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

אורז בסגנון אסייתי

שילוב של אורז בר ואורז לבן במנה עם ניחוחות מן המזרח, חלב קוקוס, ג'ינג'ר ולמון גראס

|עושים שכונה| פורסם13:30
אורז עם אורז בר
Rating:35reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות-

המצרכים (4 מנות):

  • 1 בצל קצוץ
  • 1 פלפל חריף קצוץ
  • 1 כוס אורז בר
  • 1 כוס אורז רגיל
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 1 קוביית טופו
  • 1 גבעול למון גראס טרי קצוץ
  • 1 בטטה –חותכים לקוביות ומבשלים חצי בישול
  • מספר גבעולי כוסברה קצוצים
  • 1/4 כוס גרעיני חמניות
  • ½ כפית זרעי כוסברה
  • מס' תרמילי הל
  • 1/2כפית כורכום
  • ½ כפית כמון
  • שורש ג'ינג'ר בגודל 5 ס"מ מגורר
  • 1 גביע יוגורט
  • כפית מלח
  • ½ כפית פלפל
  • תרסיס שמן זית

אופן ההכנה:

1מבשלים את שני סוגי האורז בנפרד, לפי הוראות ההכנה שעל השקית. מצננים את האורז כ-10 דקות ומערבבים.

2מחממים בסיר נוסף שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבתו.

3מוסיפים לסיר פלפל חריף, למון גראס, ג'ינג'ר, קוביות טופו, בטטה, את חלב הקוקוס והיוגורט. מבשלים כ-7 דקות.

4מוזגים על ערימת האורז את הרוטב ומקשטים בגרעיני חמניות ובכוסברה קצוצה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il