
מאפה פיצה מהיר וקלילהילדים תמיד נזכרים שהם רעבים כשהם כבר ממש ממש רעבים. מה עושים? מאפה פיצה קליל מבצק פלאים שמוכן בצ'יק, בלי התפחות ובלי לחכות. גם הגדולים ישמחו![]() צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד |
המצרכים (4 מנות):לבצק:
לרוטב העגבניות:
תוספות:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל- 180 מעלות. 2בקערה גדולה מערבבים יחד קמח ואבקת אפייה. מוסיפים את המים הרותחים ואת והשמן ומערבבים: בהתחלה עם כף ואח"כ עם הידיים. 3כשהבצק מתחיל לקבל צורה של בצק (זה קורה בשניות) מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שהבצק מרגיש אחיד וגמיש. 4בקערה נפרדת מכינים את הרוטב: מערבבים עגבניות מרוסקות עם אורגנו, שום, תבלין לפיצה ומלח. 5מחלקים את הבצק לשני חצאים ועל משטח מקומח מרדדים כל חצי למלבן באורך 20 ס"מ בערך. חשוב לרדד דק אבל לעצור לפני שהבצק נהיה ממש דק שקוף.הבצק הזה קל מאוד לעבודה ולא נוטה להידבק ולהיקרע. אם בכל זאת נקרע אפשר להכין "טלאי" מחתיכה של בצק ולהדק מסביב לחור. 6מורחים על חצי מהמלבן את רוטב העגבניות ועליו מפזרים גבינה צהובה ותוספות שאוהבים. 7בזהירות מרימים מהמשטח את החצי של הבצק שעליו לא מרחנו רוטב ומקפלים אותו לאמצע כך שיכסה את החלק שעליו הרוטב והגבינה.בעזרת הידיים מקפלים פנימה את שולי הבצק כך ששתי שכבות הבצק יהיו צמודות ומהודקות יחד. 8מעבירים את המאפה בזהירות לתבנית מרופדת בנייר אפייה.בעזרת סכין חדה חורצים בעדינות פסים לרוחב על המאפה (זה יעזור לנו לחתוך לפרוסות יפות אחרי האפייה)מורחים מעל ביצה טרופה ומפזרים מעט סומסום. 9מכניסים לתנור למשך 15 דקות במצב טורבו. אם רואים שהצבע לא זהוב מספיק אפשר להוסיף עוד כמה דקות במצב גריל. 10מחכים כמה דקות שיתקרר מעט ואז חותכים פרוסות לפי הסימונים ומגישים. לעוד סרטונים של מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית חפשו אתBERKO MADEבפייסבוקאו באינסטגרם ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |