מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קרקר שיבולת שועל עם רוזמרין וקצח

דקיקים, פריכים, קלים להכנה, טעימים, ואפילו בריאים. אז למה אתם מחכים?

|mako אוכל| פורסם12:38
קרקרים עם קוואקר (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
צילום: אסתי רותם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (80 מנות):

  • 60 גרם חמאה, רכה
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפיות מלח גס
  • 2 כוסות קוואקר
  • כוס ושליש קמח מלא
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית רוזמרין, קצוץ דק
  • 2 כפות קצח
  • 1/2 כוס חלב
  • 3 כפות יוגורט

אופן ההכנה:

1מערבלים חמאה, סוכר ומלח במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת קרמית. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים ובקערית את החלב והיוגורט.

2מוסיפים את שתי התערובות לסירוגין לתערובת החמאה, תוך כדי ערבול אטי. מעבדים עד שמתקבל בצק רך ודי דביק, עוטפים את הבצק בניילון נצמד, משטחים למלבן ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

3מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה משומנים למלבן דק מאוד בגודל 30X30 ס"מ. מחוררים את כל פני הבצק במזלג וחותכים בעזרת גלגלת פיצה לריבועים בגודל 4X4 ס"מ.

4אופים בחום של 170 מעלות 15-20 דקות, עד שהקרקרים מקבלים צבע חום בהיר. אם הקרקרים שבשוליים משחימים מהר יותר, אפשר להוציא אותם מהתנור ולהמשיך לאפות את השאר. מקררים לגמרי ומעבירים לקופסה אטומה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il