אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

צלי צ'אך עסיסי עם סלט תפוחים חם

צלי רך ועסיסי, עם טעמים מתוקים-חמצמצים שמשתלבים פיקס עם סלט התפוחים

|אדום אדום| פורסם14:59
צלי קדירה של נתח צ'אך טרי (צילום: דניאל לילה, אדום אדום)
צילום: דניאל לילה, אדום אדום
Rating:2.56reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

לצלי:

  • 1.5 ק"ג נתח צ'אך טרי עם השומן שלו
  • מלח פלפל גרוס
  • שמן צמחי

לקדירה:

  • בצל לבן גדול קצוץ
  • 200 גרם דובדבנים מיובשים
  • 400 סמ"ק מיץ חמוציות
  • 2 ענפי תימין
  • 1-2 יח' פלפל שאטה יבש
  • 3 מקלות סלרי אמריקאי חתוכים
  • 3 כפות סילאן

לסלט התפוחים החם:

  • כף וחצי מרגרינה
  • 3 תפוחי עץ חתוכים לשמיניות
  • 2 כפות דובדבנים מיובשים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך
  • 3 כפות סוכר
  • כף מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

1בסיר כבד מחממים את השמן, מפלפלים וממליחים את נתח הצ'אך ומשחימים אותו היטב מכל צדדיו. מוסיפים לסיר את הבצל והסלרי ונותנים להם להשחים מעט.

2מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה, מנמיכים להבה למינימום ומבשלים תוך הפיכת הנתח מדי חצי שעה כ-4 עד 4 וחצי שעות.

3לסלט: מחממים את המרגרינה במחבת ומזהיבים את התפוחים, מוסיפים את שאר המרכיבים, מקרמלים מעט.

4מוציאים את הנתח מהנוזל ומצמצמים את הרוטב לרוטב סמיך, פורסים את הנתח.

5מניחים את פרוסות הצ'אך על צלחת הגשה ויוצקים עליו מעט מהרוטב.

6מגישים את הסלט החם לצד פרוסות הצ'אך.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il