אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוף שלם ממולא בפירות יבשים ואורז

מנה מרשימה, חגיגית ומלאה בכל טוב, אך קלה יחסית להכנה ולא יקרה בכלל

|מסעדת פרידה קאלו| פורסם14:53
עוף ממולא באורז ופירות יבשים (צילום: עודד קרני)
צילום: עודד קרני
Rating:4.480reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 1 עוף שלם, מנוקה
  • כפית פלפל אנגלי
  • מעט אגוז מוסקט, מגורד
  • 1/2 כפית זרעי כוסברה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 10 ענפי תימין
  • 1 כוס אורז פרסי
  • מעט שמן
  • 1 בצל לבן, קלוף וחתוך לקוביות
  • 50 גרם משמש מיובש, קצוץ
  • 50 גרם תמר קצוץ
  • 50 גרם צימוקים, קצוצים
  • 50 גרם שזיף מיובש, קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מכינים את האורז: יוצקים מעט שמן לסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפירות היבשים, מערבבים קלות ומוסיפים את האורז, המלח והפלפל. מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים. מבשלים כ-15 דקות על אש קטנה. מסירים מהאש.

2מעסים את העוף היטב בכל התבלינים – מבפנים ומחוץ.

3ממלאים את העוף באורז המבושל, מניחים את התימין ועוטפים בנייר אלומיניום.

4אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מסירים את נייר האלומיניום ואופים כשעה נוספת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il