מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

חומוס ביתי קליל

כן, אנחנו יודעים. חומוס מכינים לבד. אפילו החומוס הקנוי שלנו כבר מתנשא עלינו מהמדף במקרר ומחליף מתכונים עם סלט הכרוב. אז לכולכם נגיד היום: יאללה יאללה, גם לנו יש מתכון אש לחומוס פגז עם רוטב לימון מושלם

|mako אוכל| פורסם09:19

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 500 גרם גרגירי חומוס קטנים
  • כפית סודה לשתייה
  • שליש כוס טחינה גולמית איכותית
  • 1-2 שיני שום, כתושות
  • חצי לימון סחוט
  • קורט מלח דק
  • קורט כמון טחון

לרוטב הלימון (אופציונלי):

  • פלפל חריף
  • חצי כוס מיץ לימון סחוט וטרי
  • 3 שיני שום, כתושות
  • כף שמן זית
  • מעט מלח

אופן ההכנה:

1מעבירים את גרגירי החומוס לקערה, ממלאים מים, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשרים את הגרגירים למשך הלילה.

2מסננים את המים ומעבירים את הגרגירים המושרים לסיר מלא מים חדשים וטריים. מוסיפים את הסודה לשתייה ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שהצטבר, מנמיכים את האש ומבשלים עד להתרככות הגרגירים (בין 40 דקות לשעה).

3מסננים את גרגירי החומוס ושומרים מחצית ממי הבישול. מניחים לגרגירים להתקרר.

>> בפעם שעברה למדנו להכין יופי של פתיתים

4אחרי קירור מוחלט מעבירים את גרגירי החומוס למעבד מזון. מוסיפים חצי כוס ממי הבישול וטוחנים.

5מוסיפים טחינה גולמית, שום, מיץ לימון סחוט, מלח וכמון. טוחנים שוב עד לקבלת מרקם חלק. טועמים ומוסיפים תיבול בהתאם.

6מכינים את רוטב הלימון: קוצצים את הפלפל חריף ומעבירים לקערית עמוקה. מוסיפים את מיץ הלימון, השום, השמן והמלח. מערבבים היטב ומגישים לצד החומוס.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il