מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

טרייפל שוקולד אישי

פתרון מושלם לאירוח רב-משתתפים: קל להכנה, מרשים ואהוב תמיד. אפשר להכין את הטרייפל בצנצנות דקורטיביות אישיות או בכוסות, עם או בלי סרט מתנה מסביב.

|חגיגה של קינוחים, הוצאת פן וידיעות ספרים| פורסם10:17
טרייפל שוקולד אישי (צילום: דניה ויינר, חגיגה של קינוחים, הוצאת פן וידיעות ספרים)
צילום: דניה ויינר, חגיגה של קינוחים, הוצאת פן וידיעות ספרים

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחמישים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

ל 8-10 מנות:

  • 10-8 כוסות זכוכית שנפחן 180 מ"ל (¾ כוס)
  • 18 תבניות מאפינס חד-פעמיות שנפחן 90 מ"ל (1/3 כוס)

לעוגת השוקולד:

  • כ-100 גרם חמאה מומסת, לשימון
  • קמח לבן, לקימוח
  • 2 כוסות מים (לסיר אדים כפול)
  • 225 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ (60% מוצקי קקאו לפחות)
  • 170 גרם חמאה
  • קורט מלח
  • 3 ביצים גדולות
  • 3 חלמונים גדולים
  • 150 גרם (¾ כוס) סוכר לבן
  • 45 גרם (½ 4 כפות) קמח לבן, מנופה
  • 15 גרם (½ 1 כפות) קקאו הולנדי, מנופה

למוס השוקולד:

  • 120 מ"ל (½ כוס) שמנת מתוקה
  • 120 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ (60% מוצקי קקאו לפחות)
  • 120 גרם שוקולד חלב, קצוץ
  • 2 כפיות ליקר שוקולד
  • 360 מ"ל (½ 1 כוסות) שמנת מתוקה, מוקצפת לקצפת רכה

לקישוט:

  • קרם שנטילי
  • 2 סלסילות פטל אדום טרי

אופן ההכנה:

1מכינים עוגות שוקולד: מחממים את התנור ל-180 מעלות (חום בינוני). מברישים את תבניות המאפינס בחמאה המומסת ומקמחים במעט קמח. הופכים את התבניות וטופחים עליהן קלות כדי להיפטר מעודפי הקמח.

2יוצקים לסיר קטן את המים ומביאים לרתיחה. מניחים בקערה חסינת חום את השוקולד המריר, את החמאה ואת המלח. מניחים את הקערה על הסיר וממסים בעדינות על אש בינונית עד לקבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש.

3במיקסר חשמלי מקציפים במהירות גבוהה את הביצים, את החלמונים ואת הסוכר באמצעות בלון הקצפה. מערבלים כ-6 דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.

4באמצעות מרית גומי מקפלים את תערובת השוקולד לקצף הביצים.

5מוסיפים את הקמח ואת הקקאו המנופים, ומקפלים בעדינות במרית עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושי קמח.

6יוצקים את התערובת לתבניות. אופים בתנור החם 10-8 דקות, עד שהעוגות יציבות אך רוטטות מעט במרכזן. מצננים לטמפרטורת החדר. מחלצים את העוגות מהתבניות.

7מכינים מוס שוקולד: בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה.

8מניחים בקערה בינונית את שני סוגי השוקולד ויוצקים עליהם את תערובת השמנת החמה. משהים 2 דקות וטורפים במטרפת יד עד לקבלת קרם מבריק וחלק. מוסיפים את הליקר וטורפים היטב. מצננים לטמפרטורת החדר.

9מקפלים לתערובת השוקולד את הקצפת, 1/3 מהכמות בכל פעם, עד לקבלת מוס עשיר וחלק. מעבירים לשק זילוף בעל צנתר גדול בצורת כוכב.

10מרכיבים את הקינוח: חותכים את עוגות השוקולד לקוביות גדולות ומסדרים בכוסות ההגשה. מזלפים מעל את מוס השוקולד עד 2/3 מגובה הכוסות. יוצקים לכל כוס כף גדושה קרם שנטילי ומעטרים בפטל.

* אפשר לשמור את העוגות בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.

* אפשר לשמור את המוס מכוסה היטב בניילון נצמד במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מניחים אותו כמה דקות בטמפרטורת החדר כדי שיתרכך מעט ויהיה נוח לזילוף.

* לקיצור התהליך, אפשר לקנות עוגת שוקולד מוכנה בקונדיטוריה איכותית.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il