
המצרכים (8 מנות):ל 8-10 מנות:
לעוגת השוקולד:
למוס השוקולד:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מכינים עוגות שוקולד: מחממים את התנור ל-180 מעלות (חום בינוני). מברישים את תבניות המאפינס בחמאה המומסת ומקמחים במעט קמח. הופכים את התבניות וטופחים עליהן קלות כדי להיפטר מעודפי הקמח. 2יוצקים לסיר קטן את המים ומביאים לרתיחה. מניחים בקערה חסינת חום את השוקולד המריר, את החמאה ואת המלח. מניחים את הקערה על הסיר וממסים בעדינות על אש בינונית עד לקבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש. 3במיקסר חשמלי מקציפים במהירות גבוהה את הביצים, את החלמונים ואת הסוכר באמצעות בלון הקצפה. מערבלים כ-6 דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח. 4באמצעות מרית גומי מקפלים את תערובת השוקולד לקצף הביצים. 5מוסיפים את הקמח ואת הקקאו המנופים, ומקפלים בעדינות במרית עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושי קמח. 6יוצקים את התערובת לתבניות. אופים בתנור החם 10-8 דקות, עד שהעוגות יציבות אך רוטטות מעט במרכזן. מצננים לטמפרטורת החדר. מחלצים את העוגות מהתבניות. 7מכינים מוס שוקולד: בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה. 8מניחים בקערה בינונית את שני סוגי השוקולד ויוצקים עליהם את תערובת השמנת החמה. משהים 2 דקות וטורפים במטרפת יד עד לקבלת קרם מבריק וחלק. מוסיפים את הליקר וטורפים היטב. מצננים לטמפרטורת החדר. 9מקפלים לתערובת השוקולד את הקצפת, 1/3 מהכמות בכל פעם, עד לקבלת מוס עשיר וחלק. מעבירים לשק זילוף בעל צנתר גדול בצורת כוכב. 10מרכיבים את הקינוח: חותכים את עוגות השוקולד לקוביות גדולות ומסדרים בכוסות ההגשה. מזלפים מעל את מוס השוקולד עד 2/3 מגובה הכוסות. יוצקים לכל כוס כף גדושה קרם שנטילי ומעטרים בפטל. * אפשר לשמור את העוגות בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. * אפשר לשמור את המוס מכוסה היטב בניילון נצמד במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מניחים אותו כמה דקות בטמפרטורת החדר כדי שיתרכך מעט ויהיה נוח לזילוף. * לקיצור התהליך, אפשר לקנות עוגת שוקולד מוכנה בקונדיטוריה איכותית. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |