מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגת פיסטוק, שוקולד לבן ותותים ללא קמח

עוגה מרהיבה ולא שגרתית בשילוב טעמים נדיר, שתשאיר את האורחים פעורי פה ומלקקים את האצבעות

|mako אוכל| פורסם20:59
עוגת פיסטוק ושוקולד לבן לפסח (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחמישים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לקרם פיסטוק:

  • 350 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות או במטבעות
  • 1 כף גדושה מחית פיסטוק (ניתן להשיג בחנויות מתמחות לדברי אפייה)

לעוגה:

  • 6 ביצים בגודל L מופרדות
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 2 כוסות (200 גרם) פיסטוקים טבעיים קלופים

לסירופ:

  • 1/4 (50 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי

לעיטור:

  • 1/2 כוס פיסטוקים קלופים קצוצים גס
  • כחצי סלסלת תותים טריים נקיים מעוקץ וחצויים
  • תבנית בקוטר 24 ס"מ

אופן ההכנה:

1מתחילים בהכנת קרם הפיסטוק לציפוי: בקערית חסינת חום מניחים יחד את השוקולד הלבן, מחית הפיסטוק ומוסיפים 100 מ"ל שמנת (ביתרת השמנת נשתמש אחר-כך). מחממים בעדינות (בכל פעם מספר שניות בלבד) במיקרוגל, עד להמסה מלאה של השוקולד. מערבבים היטב, ומוודאים כי לא נותרו גושים קטנים של מחית הפיסטוק. מצננים מעט ומעבירים לקירור למשך שעתיים ועד שהתערובת קרה. (אפשר להכין מראש ערב קודם).

2מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות.

3במעבד מזון, או במטחנת אגוזים טוחנים את הפיסטוקים יחד עם חצי כוס (100 גרם) סוכר לפירורים דקים.

4בקערת המיקסר, ובמהירות גבוהה מקציפים את החלמונים יחד עם 2 כפות (25 גרם) סוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה (כ-5 דקות). מעבירים לקערה גדולה אחרת. שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר ואת בלון ההקצפה.

5מקציפים גם את החלבונים יחד עם הסוכר שנותר (2 כפות – 25 גרם) לקצף יציב, אבל לא נוקשה מידי. מקפלים כשליש מקצף החלבונים לתוך קצף החלמונים. לאחר הטמעה מלאה מוסיפים את יתרת הקצף, ומקפלים שוב בעדינות עד להטמעה. מוסיפים גם את הפיסטוקים הטחונים, בכל פעם כרבע מהכמות, מקפלים היטב (מוודאים שלא נוצרו "כיסי" אגוזים בתוך הבלילה) אך יחד עם זאת נזהרים שלא לקפל יתר על המידה.

6מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות ואופים כ-25-30 דקות, עד שהעוגה תפוחה מאוד ושחומה בחלקה העליון. מוציאים מהתנור ומצננים. העוגה תצנח מעט וייווצר בה שקע. מעבירים סכין חדה בין דפנות התבנית, משחררים את הקפיץ ומצננים את העוגה לחלוטין.

7מכינים את סירופ הסוכר: בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים, הסוכר ומיץ הלימון. מבשלים עוד 2 דקות נוספות ומסירים מהאש. מברישים היטב בעזרת מברשת את העוגה בסירופ החם. מצננים.

8מסיימים את הכנת קרם הפיסטוק: בקערת המיקסר מקציפים יחד את גאנאש הפיסטוק והשוקולד הקר יחד עם יתרת השמנת המתוקה (250 מ"ל), עד לקבלת קרם יציב.

9מצפים את העוגה בקרם: מקפידים למלא את השקע שנוצר בעוגה בקרם לקבלת מראה אחיד, מצפים גם את השוליים. מעבירים לקירור להתייצבות מלאה (אם הקרם נראה מעט נוזלי זה בסדר, לאחר קירור הוא מתייצב לחלוטין.

10ההגשה: שוטפים ומייבשים את התותים, מסירים את העוקץ וחוצים לאורך, מסדרים ב-2 שורות על גבי העוגה לסירוגין עם 2 שורות נוספות של פיסטוקים קצוצים גס. מצמידים גם לצדי העוגה חצאי תותים.

העוגה נשמרת בקירור עוד 4 ימים נוספים.

* מבוסס על מתכון מתוךTable For2..or More

* בקרו בבלוג של חן -מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il