
סשימי חציל עם דג וחמאת מרווהמנה ים תיכונית של אייל שני: פילה דג בחמאת מרווה עדינה, מוגש על מצע חציל קלוי פרוס דק-דק![]() |
המצרכים :
לחמאת מרווה:
אופן ההכנה:1מניחים את החמאה בסיר קטן (סוסייאר) עם ידית, וללא מכסה ושמים על להבה קטנה. מביאים לרתיחה – לוקחים כף ומוציאים את הקצף שנוצר מעל. מכבים את האש כשאין קצף וממתינים 10 דקות. 2שופכים לאט ובזהירות את תכולת הסיר אל מיכל נוסף, רק את הנוזל השקוף שבשכבה העליונה, ללא המוצקים שבתחתית הסיר. הנוזל השקוף שבמיכל הוא החמאה המזוקקת. 3מכינים את מצע החצילים: מחממים תנור לחום הכי גבוה ומניחים את החציל על נייר אפייה, בשליש העליון של התנור. כשהחציל משחיר, נשאר מבריק וקליפתו קשה (לאחר כ-25 דקות), מוציאים אותו ומפלחים את הקליפה שלו מלמעלה, כדי שתישאר מעין קערה עם ליבת החציל. 4לוקחים את הליבה וחותכים מסביבה כשרק היא נשארת (מלבן של בשר החציל הלבן). חותכים בעזרת סכין חדה מלמעלה חיתוך דק כמו קרפצ'יו בעובי של 2 מילימטר. לאחר שפורסים את כל הקובייה מניחים על צלחת שעליו יונח הדג. 5מכינים חמאת מרווה: שמים את כל מרכיבי חמאת המרווה במחבת על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מצמצמים עד שנוצרת אמולסיה סמיכה. 6מכינים את הדג: מניחים את הדג על קרש חיתוך, כשהעור למעלה. בעזרת סכין מאוד חדה, חורצים חריצים במרחק של 1 ס"מ מהשני, באלכסון, מבלי לחרוץ את הבשר. 7מניחים בכל חריץ מלח ים אטלנטי וממליחים גם את צד הבשר. 8מקמחים את הפילה משני צדדיו ומאבקים אותו - שיישאר רק אבק מהקמח שעליו. 9שמים מחבת על האש עם מכסה תואם, מוסיפים את החמאה המזוקקת בכמות של שני מילימטר ומחממים קצת (שלא יעלה אדים, חום של חביתה). מניחים את הפילה עם צד העור החרוץ כלפי השמן, צד הבשר למעלה ומכסים במכסה. הדג מוכן כאשר רואים שהקצוות הזהיבו וכל הכיפה של הבשר לבנה. 10בעזרת מלקחיים מוציאים את הדג מהמחבת ומניחים על החצילים, מוציאים את העור (אפשרי גם להשאיר). שופכים על הדג את חמאת המרווה על העלים. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |