אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קרם פטה כבשים עם דבש ופיסטוקים מקורמלים

מוס גבינה משובח, אוורירי וקטיפתי עם טעם עדין של חלב צאן ושילוב מקסים של מתיקות ומליחות עדינה. לא תאמינו כמה זה קל להכנה

|על השולחן| פורסם20:41
קרם פטה כבשים, מסעדת שולחן (צילום: דן לב, על השולחן)
צילום: דן לב, על השולחן
Rating:51reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

  • 8 כלים אישיים בנפח 200 מ"ל

לקרם:

  • 15 גרם עלי ג'לטין (או אבקה, ראו בהמשך)
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 50 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • 250 גרם גבינת פטה של "המאירי"
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% שומן

לפיסטוקים המקורמלים:

  • 150 גרם פיסטוקים קלויים לא מומלחים
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) מים
  • קורט הל טחון (לא חובה)

להגשה:

  • 160 גרם (1/2 כוס) דבש
  • 1/4 כוס פיסטוקים מקורמלים
  • מעט עלי תימין

אופן ההכנה:

1מניחים עלי ג'לטין בקערית עם מים לכיסוי למשך 5 דקות עד שהעלים רכים.

2יוצקים לקלחת 75 מ"ל (5 כפות) שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה. מכבים את האש. סוחטים את עלי הג'לטין, מוסיפים לשמנת ומערבבים עד שהעלים נמסים לתוכה. מצננים לטמפרטורת החדר.

3מעבדים חמאה במעבד מזון למרקם קרמי. מוסיפים גבינת פטה ומעבדים למרקם אחיד. מוסיפים גבינה לבנה ומעבדים למרקם חלק ואחיד. מעבירים לקערה.

4מסננים את השמנת עם הג'לטין המומס דרך מסננת דקה ומוסיפים לתערובת הגבינות. מערבבים למרקם אחיד.

5מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה ומקפלים בעדינות לתערובת הגבינות.

6יוצקים או מזלפים את הקרם לכלי הגשה, מקפיאים שעה (לזירוז הקירור) ומעבירים למקרר עד ההגשה.

לפני ההגשה: מחממים דבש (לא מביאים לרתיחה!) ויוצקים כף לכל כלי הגשה. מפזרים מעל פיסטוקים מקורמלים (ראו מתכון בהמשך) ומעט עלי תימין.

* במקום עלי ג'לטין אפשר להשתמש באבקה (ממירים ביחס 1:1) בצורה הבאה: שמים אבקת ג'לטין בקערה עם מים (על כל שקית שמשקלה 14 גרם משתמשים ב-1/4 כוס מים) וממתינים כמה דקות עד שגרגרי הג'לטין סופחים את המים ותופחים. מחממים את התערובת כמה שניות במיקרוגל או מעל בן מארי ובודקים אם הג’לטין נמס. אם לא, מחממים עוד כמה שניות עד שהוא נמס לגמרי אך לא מתחמם מדי. מוסיפים את הג'לטין המומס מייד לנוזל החם ומאחדים בין התערובות.

לפיסטוקים מקורמלים:

1ממיסים סוכר בסיר קטן עם מים ומבשלים כ-7-5 דקות עד לקבלת קרמל בצבע ענברי.

2מוסיפים פיסטוקים ומערבבים עד שהפיסטוקים מצופים לגמרי בקרמל.

3משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה (או על משטח משומן) ומצננים לטמפ’ החדר.

4מרסקים לפירורים גסים במעבד מזון בפולסים או במכתש ועלי. במהלך הריסוק אפשר להוסיף מעט הל טחון. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il