אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

סלמון במעטפת תבלינים וחרדל

מנת דג נימוחה ומלאת טעמים של השף אידי ישראלוביץ ממסעדת אידי דגים, ללקק את הצלחת

סלמון במעטפת תבלינים וחרדל (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.561reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 1.200 ק"ג סלמון (6 יחידות)
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון עם גרגרים
  • 2 בצלים לבנים, קצוצים דק
  • 3 שיני שום, קצוצות דק
  • 2 צרורות עירית, קצוצים דק
  • 3/4 כוס מים, או ציר ירקות

אופן ההכנה:

1מניחים את הדג כשגבו (החלק החיצוני, עם העור) מונח על תחתית הצלחת, ומשמנים את בשרו.

2זורים על הדג המשומן מלח ופלפל, ובטפיחות מצמידים את גרגרי המלח והפלפל לבשר הדג.

3מכסים את הדג בחרדל, ושוב– בטפיחות קלות מצמידים את גרגרי החרדל לדג. אותו דבר עושים גם עם הבצל, השום ולבסוף העירית הקצוצה – מקפידים שכל המרכיבים הקצוצים יהיו צמודים לבשר הדג על ידי טפיחות יד קלות.

4מניחים את הדג העטוף בתבלינים ובירקות במרכז תבנית אישית חסינת חום. מוסיפים לתבנית 1/4 כוס ציר דגים, או ציר ירקות , אבל לא שופכים את הנוזלים על הדג, אלא מסביבו.

5מכניסים את התבנית עם הדג לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-12 דקות.

6מוציאים מהתנור ומגישים מיד: הדג סופח את הנוזלים, את טעמי התבלינים ושאר ירקות שציפו אותו, וחלקו הפנימי נשאר מעט נא וספוג טעמים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il