אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מגדל כבדי עוף, שזיפים מקורמלים וקדאיף

מנה ראשונה מרשימה עם שכבות של כבד, שזיפים מקורמלים ושערות קדאיף מוזהבות

|מאסטר שף| פורסם17:59
המנה הראשונה של תום פרנץ
Rating:3.955reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 200 גרם כבד עוף צלוי באש פתוחה (לשומרי כשרות)
  • 2 בצלים אדומים
  • כף סוכר חום
  • 16 שזיפים מיובשים מגולענים
  • 4 שזיפים טריים חצויים ופרוסים לפרוסות דקות
  • חצי כוס יין אדום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית
  • 100 גרם שערות קדאיף טריות

אופן ההכנה:

1הכנת כבד העוף: קולפים את הבצלים וחותכים לפרוסות. מחממים מחבת עם 8 כפות שמן זית ומטגנים בו את הבצל עד להתרככות מלאה והזהבה. מוסיפים את הסוכר, את השזיפים המיובשים והטריים. מטגנים יחד מספר דקות ומוסיפים את היין האדום. מבשלים עד להתאדות האלכוהול ועד שהשזיפים הטריים רכים. טועמים ומתקנים תיבול.

2במחבת אחרת מחממים 8 כפות שמן זית ומטגנים את כבדי העוף עד להשחמה. מתבלים במלח ופלפל.

3מערבבים בקערה את שערות הקדאיף עם כף שמן זית.

4מרפדים תבנית עם נייר אפייה ועליהם מניחים 4 רינגים בקוטר 6-8 ס"מ. מתחילים בבניית המגדל: מניחים בשכבה הראשונה את כבד העוף, מעל את תערובת הבצל והשזיפים ומעל את הקדאיף.

5אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות עד להזהבת הקדאיף (כ-8-12 דקות).

6בעזרת מרית מעבירים את המגדל עם הרינג לנייר סופג לספיגת עודפי הנוזלים ואז מעבירים לצלחת הגשה ומסירים את הרינג.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il