אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

תבשיל שעועית בובס עם עגבניות, עלי מנגולד ושום

קדירה עשירה עם מגוון ירקות וטעמים, מושלמת לצד אורז מלא או סלט קל

|ברפוד| פורסם10:55
תבשיל שעועית בובס טבעוני (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.524reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 2 כוסות שעועית לבנה יבשה ענקית (בובס), שהושרתה במים 12 שעות, נשטפה וסוננה
  • 2 עלי דפנה
  • 4 גרגרי פלפל אנגלי
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כפית שמן קוקוס
  • 3 שיני שום, חתוכות גס
  • 5 עגבניות, קלופות וחתוכות גס
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • כפית עלי תימין יבשים (או כל תערובת עשבי תיבול אחרת)
  • צרור עלי מנגולד, שטופים וחתוכים גס
  • 10 זיתים שחורים מסוג קלמטה, מגולענים וחתוכים
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1שמים בסיר את שעועית הבובס עם עלי הדפנה והפלפל האנגלי, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומקפים (מנקים) את הקצף שהצטבר למעלה. מכסים את הסיר ומבשלים 40-60 דקות על אש נמוכה, עד שהשעועית רכה אך עדיין שומרת על צורתה.

2מכינים את רוטב העגבניות: מטגנים את הבצל בשמן קוקוס על להבה בינונית למשך 5 דקות (אם יש צורך ניתן להוסיף מעט מים, כדי למנוע הידבקות). מוסיפים את השום, מטגנים עוד דקה, מוסיפים את העגבניות ומבשלים 10 דקות.

3מוסיפים את המלח ואת שאר התבלינים, מוסיפים את שעועית הבובס, את עלי המנגולד ואת הזיתים ומבשלים 2-3 דקות נוספות.

4מזלפים שמן זית ומגישים עם סלט או מעל אורז חום. אפשר לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה לקישוט.

* אוהבי השום יכולים להוסיף שום טרי כתוש בסיום הבישול.

* המתכון באדיבותברפוד- המרכז לחיים בריאים, חובבי ציון 52, תל אביב, טלפון: 077-9009999

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il