
תפוחי אדמה בתנור, מתכון בסיסי ביותרמתכון פשוט וקל להכנה למנת תפוחי אדמה פריכה ומלאת טעמים, שאי אפשר לעמוד בפניה![]() צילום: אסתי רותם, mako אוכל |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה. 2קולפים את תפוחי האדמה וחותכים ל-6-4 פלחים בהתאם לגדלם. מניחים בקערה גדולה. 3מוסיפים לקערה פפריקה, מלח ושמן (ותבלינים נוספים אם רוצים). מערבבים היטב עד שתפוחי האדמה מצופים לחלוטין בתערובת התיבול. הדרך הכי יעילה לערבוב היא בעזרת הידיים. 4מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית ומסדרים אותם בשכבה אחת. 5קולפים את הבצל וחותכים ל-6. מוסיפים את חתיכות הבצל בפיזור בין תפוחי האדמה. חותכים לכמה חתיכות את הרוזמרין והתימין ומפזרים גם אותם. (אם מוסיפים שיני שום – נועצים אותן בין פלחי תפוחי האדמה). 6מכניסים את התבנית לתנור לשעה עד שעה וחצי. אחרי שעה בודקים בדקירת מזלג את תפוחי האדמה. אם המזלג ננעץ בקלות – הם מוכנים. אם לא, אופים רבע שעה נוספת ובודקים שוב. כך, עד שתפוחי האדמה רכים ושזופים היטב. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |