אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

אוסובוקו עגל

מנת בשר מרשימה ומשובחת, עשירה בטעמים וניחוחות, נפלאה לאירוח או לארוחה משפחתית מפנקת

|מסעדת איטלקיה בתחנה| פורסם14:17
אוסובוקו עגל (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור
Rating:4.5319reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 4 פרוסות של אוסובוקו עגל במשקל 300 גרם כל אחת
  • שמן זית
  • גזר חתוך לקוביות
  • שורש סלרי חתוך לקוביות
  • שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
  • ראש שום גדול, מופרד לשיניים (עם הקליפה)
  • 3 בצלים חתוכים לקוביות
  • חצי כוס קוביות עגבנייה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כוס יין אדום
  • 1.5 ליטרים מים
  • מלח ופלפל
  • תימין טרי
  • עלה דפנה

אופן ההכנה:

1ממליחים ומפלפלים את הנתחים.

2יוצקים מעט שמן זית לסיר ברזל כבד, ומשחימים את הנתחים משני הצדדים. מוציאים את הנתחים ומניחים בצד.

3מוסיפים לאותו סיר את ירקות השורש (כולל הגזר) ומאדים כ-8-7 דקות. מוסיפים את שיני השום והבצל, העגבניות והרסק.

4מניחים את נתחי הבשר על הירקות המאודים והבצלים.

5מוסיפים את היין והמים, מלח ופלפל, תימין ועלה דפנה. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה.

6מבשלים כ-3 שעות על אש נמוכה. לקראת סוף הבישול מוודאים שיש מספיק נוזלים. אם יש יותר מדי נוזלים מצמצמים אותם בסיר פתוח.

7הגשה: מניחים כל נתח עגל במרכז הצלחת, ומפזרים את ירקות השורש, הבצלים והשומים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il