
פסטייה מרוקאית אישיתכשיונית צוקרמן מלמדת להכין פסטייה, עם עוף, מיליון תבלינים וכל מה שצריך - אנחנו מתייצבים כמו חיילים ומאזינים ברוב קשב. ממליצים לכם לעשות אותו הדבר - ואם לא בחגי תשרי, אז אימתי![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
המצרכים (12 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1מבשלים את העוף במים עד שהוא מוכן לגמרי, מוציאים ומפוררים (אפשר לשלב עם הכנת מרק עוף). שומרים בצד 3 כפות ממי הבישול. 2במקביל מטגנים את הבצל עם הסוכר עד הזהבה. מוסיפים את כל האגוזים והצימוקים וממשיכים לטגן כ-3 דקות נוספות. 3מוסיפים את העוף המפורר, מערבבים ומתבלים. 4מוסיפים את הדבש ומי הבישול ששמרנו בצד ומערבבים היטב. מוספים את הפטרוזיליה ומערבבים שוב. מצננים. 5מחממים תנור ל-180 מעלות. 6מרכיבים את הפסטיות: לוקחים חצי דף פילו, מרססים במעט שמן ומקפלים לשניים. מניחים במרכז המלבן שנוצר מעט מהמילוי, סוגרים ומסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה. 7מברישים בביצה או מרססים בספרי שמן, ואופים עד הזהבה. 8מפזרים מעט אבקת סוכר ו/או קינמון, ומגישים. >> לכל מתכוני החג* להכנת פסטייה אחת משפחתית גדולה, משתמשים ב-8 עלי פילו: מרססים 4 עלים בשמן ומניחים עליהם את יתר 4 העלים. מסדרים את זוגות העלים על תבנית עגולה כך שיבלטו החוצה באופן משמעותי, כדי שיהיה אפשר לכסות את הפסטייה. מתחילים בזוג עלי פילו אחד (מאמצע התבנית), מסובבים את התבנית ב-90 מעלות ומניחים זוג שני וכך הלאה. מוסיפים את המילוי, מכסים ואופים להזהבה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |