
המצרכים (6 מנות):לשכבת הקדאיף
לשכבת הגבינה
לסירופ הסוכר
להגשה
אופן ההכנה:1לסירופ הסוכר: על להבה נמוכה מבשלים את הסוכר עם המים תוך ערבוב עד להמסה, משהים כך להמשך בישול משך 2-3 דקות מהרתיחה. מוסיפים את 2 טיפות מי הזהר ומערבבים. משהים בצד עד לשימוש. 2טובלים את האיטריות בסיר עמוק עם מים רותחים ושולים מיד. מעבירים למסננת לניקוז מוחלט של נוזלים. 3מחזירים לקערה, יוצקים את החמאה הרכה בפיזור שווה ו'פורעים את תלתלי' האיטריות כדי להחדיר ולפזר בצורה מיטבית את החמאה עד התמוססות מוחלטת. 4מוסיפים את אבקת האפייה ותמצית הוניל ומבליעים גם אותם בפיזור מיטבי. משהים לצינון. 5מפוררים את גבינת העיזים ומערבבים עם הלאבנה 6מחממים סיר רחב שטוח (סוטאז' קוטר 32 ס"מ) או מחבת קטנה (קוטר 14 ס"מ) ליחידות אישיות, מפזרים את האיטריות ומהדקים בזהירות. מטגנים על להבה נמוכה עד שמתחילים סימני הזהבה בצדדים, בערך כ-10. 7מפזרים את הגבינה-לאבנה על האיטריות בשכבה אחידה (אפשר להיעזר בהרטבה קלה של כפות הידיים) וממשיכים בטיגון כ-6 דקות נוספות עד להשחמה נאה של התחתית. 8מכבים את הלהבה והופכים על מגש/צלחת ההגשה. יוצקים על הכנאפה החמה את סירופ הסוכר. מגישים חם. לעוד מתכונים מקוריים וטעימים המיועדים לאוכלוסיות מיוחדות (צליאק, סוכרת, כולסטרול, דיאטה וכו') היכנסו לבלוגקולינריא ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |