אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

כנאפה אסלי ללא גלוטן

כנאפה ביתית, מתוקה ופשוטה להכנה

|הבלוג קולינריא| פורסם23:36
כנאפה ללא גלוטן
Rating:4.566reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

לשכבת הקדאיף

  • 1 חבילה גדולה (450 גרם) איטריות אורז תאילנדי
  • ליטר וחצי מים רותחים (לריכוך האיטריות)
  • 200 גרם חמאה רכה מאוד
  • ½1 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל טהור
  • 5 כפות סוכר

לשכבת הגבינה

  • 300 גרם מטבעות גבינת עיזים (או גביע 250 גרם בולגרית מעודנת 5%)
  • 250 גרם לאבנה

לסירופ הסוכר

  • 1 כוס מים
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 טיפות מי זהר (תמצית פריחת הדרים/נרולי)

להגשה

  • 400 גרם פיסטוק קלוף וגרוס דק (טחון, אך לא אבקתי)

אופן ההכנה:

1לסירופ הסוכר: על להבה נמוכה מבשלים את הסוכר עם המים תוך ערבוב עד להמסה, משהים כך להמשך בישול משך 2-3 דקות מהרתיחה. מוסיפים את 2 טיפות מי הזהר ומערבבים. משהים בצד עד לשימוש.

2טובלים את האיטריות בסיר עמוק עם מים רותחים ושולים מיד. מעבירים למסננת לניקוז מוחלט של נוזלים.

3מחזירים לקערה, יוצקים את החמאה הרכה בפיזור שווה ו'פורעים את תלתלי' האיטריות כדי להחדיר ולפזר בצורה מיטבית את החמאה עד התמוססות מוחלטת.

4מוסיפים את אבקת האפייה ותמצית הוניל ומבליעים גם אותם בפיזור מיטבי. משהים לצינון.

5מפוררים את גבינת העיזים ומערבבים עם הלאבנה

6מחממים סיר רחב שטוח (סוטאז' קוטר 32 ס"מ) או מחבת קטנה (קוטר 14 ס"מ) ליחידות אישיות, מפזרים את האיטריות ומהדקים בזהירות. מטגנים על להבה נמוכה עד שמתחילים סימני הזהבה בצדדים, בערך כ-10.

7מפזרים את הגבינה-לאבנה על האיטריות בשכבה אחידה (אפשר להיעזר בהרטבה קלה של כפות הידיים) וממשיכים בטיגון כ-6 דקות נוספות עד להשחמה נאה של התחתית.

8מכבים את הלהבה והופכים על מגש/צלחת ההגשה. יוצקים על הכנאפה החמה את סירופ הסוכר. מגישים חם.

לעוד מתכונים מקוריים וטעימים המיועדים לאוכלוסיות מיוחדות (צליאק, סוכרת, כולסטרול, דיאטה וכו') היכנסו לבלוגקולינריא

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il