אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עלי מנגולד ממולאים

עלי המנגולד מככבים במתכון הזה על תקן בסיס לממולאים נהדרים ומתובלים, עם אורז ובשר. תתחילו לגלגל

|mako אוכל| פורסם15:21
מנגולד ממולא בבשר אחרי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.417reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 1-2 חבילות של מנגולד, שטופות היטב וקצוצות (בלי הפס הלבן)
  • 2 בצלים חתוכים לרצועות
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות סילאן
  • חופן נענע קצוצה
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 לימון סחוט
  • מעט שמן לטיגון

למילוי:

  • 1 בצל מגורר
  • 350 גרם בשר בקר טחון (אפשר גם הודו או עוף)
  • כוס אורז פרסי
  • כף נענע קצוצה
  • 1/2 כפית בהרט או ראס אל חנות
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1מטגנים בסיר רחב את הבצל עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את הסילאן וכוס מים רותחים, מערבבים ומוסיפים את התבלינים.

2מניחים להתבשל על אש נמוכה, ובינתיים מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי.

4חולטים במים רתוחים את עלי המנגולד (שופכים מים רתוחים על עלי המנגולד), מסננים ומקררים.

5מניחים את העלה על משטח עבודה. לוקחים כף מתערובת הבשר מניחים בחלק העליון של העלה, מקפלים פנימה את הדפנות החיצוניות ומגלגלים את העלה. מניחים בסיר וחוזרים על אותה פעולה.

6מביאים את הסיר לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ- 30 דקות.

7מי שרוצה להוסיף קצת חמיצות לתבשיל יכול להוסיף כוס יין אדום, או לחילופין, לסחוט לימון מעל הממולאים בסוף הבישול.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il