מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קינואה עם גזר ועשבי תיבול

תוספת בריאה לכל ארוחה

|null| פורסם17:57
קינואה (צילום: Eric Naud, Istock)
צילום: Eric Naud, Istock

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 כוס קינואה שטופה היטב
  • 2 כוסות מים
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כוס גזר מגורר
  • פלפל שחור טחון טרי
  • מלח
  • חצי כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצות

אופן ההכנה:

1מניחים בסיר את הקינואה עם המים וכחצי כפית מלח ומביאים לרתיחה. 2. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות. מכבים את האש,

משאירים את הסיר מכוסה למשך 5-10 דקות נוספות (אחרי 5 דקות טועמים, אם הקינואה מספיק רכה לטעמכם, מסננים ושוטפים אותה. אם לא – משאירים אותה במים החמים 5

דקות נוספות ורק אז מסננים ושוטפים).

3במחבת נפרדת, מטגנים תוך כדי ערבוב את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. 4. מוסיפים את הגזר, ממליחים, מפלפלים ומטגנים (מעל להבה נמוכה) כ- 10 דקות. 5. מכבים את הלהבה, מוסיפים את עשבי התיבול, מערבבים ומוסיפים את הקינואה.

ערבוב נוסף והמנה מוכנה להגשה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il